Grootse Wijnen van Kleine Importeurs - Perswijn
Nieuws

Grootse Wijnen van Kleine Importeurs

Zondag 17 en maandag 18 april houdt Perswijn voor de tweede keer de proeverij ‘Grootse wijnen van kleine importeurs’. In Showkas de Arendshoeve te Aalsmeerderbrug zullen meer dan zestig specialisten in vele landen en gebieden meer dan 600 wijnen presenteren, wat deze proeverij op 1400m2 de grootste proeverij in Nederland maakt.

Grote_wijnen_1.jpg
Er zijn wijnen uit bekende wijnlanden als Frankrijk, Oostenrijk, Zuid-Afrika, Duitsland, Spanje en Italië te proeven. Maar ook wijnen uit de nieuwe wereld of onbekende wijnlanden kunnen worden ontdekt. Zo staan er importeurs met wijnen uit Nieuw Zeeland, Roemenië, Zwitserland, Georgië en Tsjechië.

Perswijn en LinkedIn

Op het sociale netwerk LinkedIn werd een paar jaar geleden binnen het Perswijn-netwerk enthousiast gereageerd door een groep kleine wijnimporteurs op het idee van Perswijn om een gezamelijk evenement te organiseren. Grote evenementen zijn voor kleine importeurs meestal geen haalbare kaart: de kosten zijn hoog en het valt niet mee om op te vallen tussen de giganten van de wijnwereld. Voor het eerst zorgde een sociaal medium voor een band en werd een Perswijnevenement met Sociale Media ondersteund.

KWI

De kleine wijnimporteurs (KWI) bieden wijnliefhebbers en professionals iets bijzonders: ze werken met kleine producenten, die veel aandacht besteden aan terroir, de speciale smaak van de regio. Door de kleine schaal van een KWI – meestal zijn het eenmanszaken met minder dan 50.000 flessen import – kan de importeur bovendien veel persoonlijke service leveren. De wijnen zijn uniek en niet op grote schaal verkrijgbaar. Het traject van wijngaard naar consument is kort. De meeste importeurs hebben zich gespecialiseerd in een land of een streek, waarin ze thuis zijn. Ze zijn allemaal anders, de passie en gedrevenheid is bij iedereen hetzelfde. Ideale wijnen voor wie voor een redelijke prijs een goede, typische wijn wil hebben. Klik hier voor een overzicht van de deelnemers.

Sommige importeurs richten zich alleen op consumenten, anderen op horeca en winkels en sommigen op allebei. De organisatie verwacht veel belangstelling omdat de aanpak van deze wijnimporteurs aanspreekt. Naar aanleiding van dit evenement heeft een groot deel van de KWI wijnen ingezonden om te laten proeven door Perswijn’s Ronald en Sjoerd de Groot, en Pieter Nijdam van De Telegraaf. Al deze wijnen zijn ook te proeven op het evenement! Klik hier voor de uitslag.

Taste & Talk

Op het evenement zullen tevens meer dan 30 wijnproducenten zelf aanwezig zijn. In enkele kleinschalige Taste & Talk sessies zullen zij vertellen over hun wijnen en deze laten proeven. Een uitgelezen kans om het verhaal achter de wijn te horen en samen met de wijnmaker deze wijnen te ontdekken. Een volledig overzicht van aanwezige producenten staat op www.tasteandtalk.nl

Passie

De editie van het jaar 2010 was een daverend succes, dankzij de enorme variëteit aan wijnen en gespecialiseerde kennis en niet te vergeten: passie! Dit jaar zal het niet anders zijn, doordat er meer dan 60 importeurs zullen klaarstaan met meer dan 600 wijnen, gretig om hun passie op u over te brengen.

    * Wilt u hierbij zijn? Koop kaarten voor ‘Grootse wijnen, kleine importeurs’ online, klik hier.

    * Abonnee van Perswijn? U krijgt korting op uw kaarten voor ‘Grootse wijnen, kleine importeurs’. Klik hier.


Data: zondag 17 april 2011 (consumenten) en 18 april 2011 (pers, handel en horeca)

Tijd: 12.00 uur – 17.30 uur (beide dagen)

Locatie: Showkas De Arendshoeve te Aalsmeerderbrug (veel gratis parkeerplaatsen)

Entree: € 17,50

NB: Voor de reizigers met het openbaar vervoer rijdt er op zondag vanaf 11:45 uur een pendelbusje tussen Station Schiphol en de Arendshoeve. Deze gaat ca. elke 30 minuten heen en terug.

Volg Perswijn ook op Linkedin: http://www.linkedin.com/groups?home=&gid=1939902

Reageer op dit item