Finca Flichman, Tierra Buena Extra Brut Sparkling - Perswijn
Wijn van de week

Finca Flichman, Tierra Buena Extra Brut Sparkling

Deze extra brut is heerlijk zuiver en fris, mooi droog, een elegante mousse, lichtvoetig, citrus, wat wit fruit, mooie lengte, nectarine, maar nooit te zwaar of tropisch, een frisse bubbel die elke dag wel open mag. De samenstelling van druiven is een speelse verwijzing naar de Champagne. Het is 80 procent chardonnay en 20 procent rood. In Champagne is dat pinot noir of pinot meunier. Bij Finca Flichman is de rode druif de voor Argentinië zo bekende malbec. Dat geeft de wijn naast de nodige frisheid ook een mooie lengte en structuur. Voldoende krachtig om ook bij het eten te drinken.

Wvdw48c_groot.jpg
Bij deze winery maken ze veel wijn. Niet alleen heel veel verschillende wijnen maar ook in liters is het een grote onderneming. Daarom is het elke keer weer indrukwekkend om te kunnen constateren dat ze ondanks de omvang aantrekkelijke wijnen weten te maken. Flichman maakt stevig rood, fris wit, makkelijk rosé maar ook elegante rode wijnen en steviger wit.

Deze extra brut bewijst dat ook de mousserende wijnen mogen er zijn. Heerlijk zuiver en fris, mooi droog, een elegante mousse, lichtvoetig, citrus, wat wit fruit, mooie lengte, nectarine, maar nooit te zwaar of tropisch, een frisse bubbel die elke dag wel open mag. De samenstelling van druiven is een speelse verwijzing naar de Champagne. Het is 80 procent chardonnay en 20 procent rood. In Champagne is dat pinot noir of pinot meunier. Bij Finca Flichman is de rode druif de voor Argentinië zo bekende malbec. Dat geeft de wijn naast de nodige frisheid ook een mooie lengte en structuur. Voldoende krachtig om ook bij het eten te drinken. Aantrekkelijk.

Finca Flichman Tierra Buena Extra Brut Sparkling

Argentinië

Plus, € 9,99

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel. Nog geen abonnee? Regel het vandaag nog! Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item