Chateau de Chantegrive, Cuvée Caroline 2007 - Perswijn
Wijn van de week

Chateau de Chantegrive, Cuvée Caroline 2007

In vroeger jaren was deze witte topcuvée van Château Chantegrive nogal eens te houterig, maar tegenwoordig zijn hout en fruit veel beter in balans gebracht. Dit succesvolle château ligt in Podensac, het hart van de Graves. De familie Lévéque heeft het in de loop der jaren weten uit te breiden naar 97 hectare, waarmee het een van de grotere domeinen van de streek is. De Cuvée Caroline wordt gemaakt van een stuk wijngaard van 12 hectare, beplant met elk de helft sauvignon blanc en sémillon. Een perfecte mix. Sauvignon geeft de wijn aroma en frisheid, sémillon diepgang en structuur.

Wvdw46_groot.jpg
In vroeger jaren was deze witte topcuvée van Château Chantegrive nogal eens te houterig, maar tegenwoordig zijn hout en fruit veel beter in balans gebracht. Dit succesvolle château ligt in Podensac, het hart van de Graves. De familie Lévéque heeft het in de loop der jaren weten uit te breiden naar 97 hectare, waarmee het een van de grotere domeinen van de streek is. De Cuvée Caroline wordt gemaakt van een stuk wijngaard van 12 hectare, beplant met elk de helft sauvignon blanc en sémillon. Een perfecte mix. Sauvignon geeft de wijn aroma en frisheid, sémillon diepgang en structuur.

De wijn rijpt twaalf maanden op nieuwe Alliereiken. De fijne lie wordt gedurende negen maanden omgeroerd door de wijn. Zo krijgt een klassieke witte Bordeaux een opvoeding die is overgewaaid uit de Bourgogne, en dat doet dit type wijn veel goed. Hij heeft een exuberante stijl, is mooi getoast, krachtig, het hout blijft een tikje fors, maar dat zal minder worden bij verdere rijping, hij is mooi droog in de smaak, met aangenaam perzik en meloen.

Château de Chantegrive

Cuvée Caroline 2007, Graves

Henri Bloem / Hart’s Wijnhandel, € 19,95

**** (*)

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel. Nog geen abonnee? Regel het vandaag nog! Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item