Beste Fairtrade wijn komt uit Zuid-Afrika - Perswijn
Nieuws

Beste Fairtrade wijn komt uit Zuid-Afrika

Een vakjury proefde ruim vijftig Fairtrade wijnen. Wat was de beste? Zuid-Afrika won met gemak: Koopmanskloof, Fair Trade Original en Balance Shiraz waren winnaar in de categorie rood, wit en rosé. De beste nieuwkomer was de Argentijnse Solombra Malbec Reserva.
Een vakjury proefde ruim vijftigFairtrade wijnen. Wat was de beste? Zuid-Afrika won met gemak: Koopmanskloof,Fair Trade Original en Balance Shiraz waren winnaar in de categorie rood, witen rosé. De beste nieuwkomer was de Argentijnse Solombra Malbec Reserva.

De verkiezing ‘Beste Fairtrade wijn’wordt georganiseerd door Stichting Max Havelaar en wijnportal By the Grape. Deverkiezing werd voor de tweede keer gehouden. Een jury proefde 56 wijnen: dertig rode, zes rosé en twintig witte wijnen.

De Zuid-Afrikaanse Cabernet Sauvignonvan Koopmanskloof werd verkozen tot beste rode Fairtrade wijn. Vorig jaar woneen wijn van Koopmanskloof de prijs voor ‘beste nieuwkomer’. In de categorieënwit en rosé legden de Argentijnse en Chileense wijnen het net zoals vorig jaaraf tegen de Zuid-Afrikaanse. De Chardonnay van Fair Trade Original was winnaarvan de witte wijnen. In de categorie rosé won de Balance Shiraz Rosé, die ookvorig jaar won.

De beste nieuwkomer, een wijn diebinnenkort in Nederland wordt geïntroduceerd, is de Argentijnse Solombra MalbecReserva.

Verkoopinformatie:

 • Koopmanskloof Cabernet Sauvignon
  Coop, Boni, Deen en JanLinders
 • Chardonnay Fair Trade Original
  Wereldwinkel
 • Balance Shiraz Rosé
  Hema
 • Solombra Malbec Reserva
  Albert Heijn (vanaf 8oktober)

 Sabina Posthumus

Reageer op dit item