Prijzenregen op wijnevenement Klassiek Europa - Perswijn
Nieuws

Prijzenregen op wijnevenement Klassiek Europa

Klassiek Europa was een groot succes. Meer dan 500 bezoekers aan dit wijnevenement vandaag in het Noordwijkse Palace Hotel proefden meer dan driehonderd wijnen van 24 deelnemende importeurs en konden deelnemen aan vier workshops. Naast de grote en bekende wijnlanden waren ook Griekenland, Bulgarije en Hongarije zeer in trek. Bovendien werd op Klassiek Europa de uitslag van de wijnwinkel-verkiezing bekend gemaakt. Deze werd gewonnen door Van Eyck Wijnkelders uit Helmond. Maar er werden meer oorkondes en prijzen uitgereikt vandaag.
Klassiek Europa was een grootsucces. Meer dan 500 bezoekers aan dit wijnevenement vandaag in het NoordwijksePalace Hotel proefden meer dan driehonderd wijnen van 24 deelnemende importeursen konden deelnemen aan vier workshops. Naast de grote en bekende wijnlandenwaren ook Griekenland, Bulgarije en Hongarije zeer in trek. Bovendien werd opKlassiek Europa de uitslag van de wijnwinkel-verkiezing bekend gemaakt. Dezewerd gewonnen door Van Eyck Wijnkelders uit Helmond. Maar er werden meeroorkondes en prijzen uitgereiktvandaag.


Winnaarswww.jpgWijnwinkelwedstrijd

De beste wijnwinkel van 2011 isvan Eyck Wijnkelders uit Helmond. De jury is erg enthousiast: “Een wijnwinkelvan internationale allure, prachtig verbouwd, met een persoonlijke benaderingvan elke klant. Een bezoek aan van Eyck in Helmond is een belevenis. De ritwaard.”
Bloem’s Amstelveen en Joost!Wijn uit Hilversum ontvingen de tweede,respectievelijk derde prijs.
Doelstelling van deze jaarlijkse verkiezingis om wijnspeciaalzaken in het algemeen en hun aanbod in het bijzonder meer voorhet voetlicht te brengen. Perswijnlezers, wijnliefhebbers en vakmensen kondenhun favoriete wijnwinkels nomineren en in een vervolgfase hun stem uitbrengen.Bijna 11000 mensen brachten hun stem uit op allegenomineerde winkels. De tien winkels met de meeste stemmen werden door eenonafhankelijke vakjury onderworpen aan een nauwkeurig onderzoek. Hier kwamen dedrie winnaars uit naar voren.

Op de foto, van links naar rechts: Bloem’s Amstelveen, Joost!Wijn Hilversum, Sjoerd de Groot van Perswijn en dewinnaar Bert van Eyck.

Wijnwebwinkelwedstrijd

Ook werd opKlassiek Europa de prijs uitgereikt voor de beste wijnwebwinkel van 2011.Initiatiefnemer van de wedstrijd, Derrick Neleman van wijnportal By the Grape,reikte de oorkonde uit aan Grapedistrict.com, dat net als vorig jaar eerstewerd. Bolomey.nl en flesjewijn.com werden tweede, respectievelijkderde.

Het professionele proefpanel van Perswijn verdiepte zich inCabernet Sauvignon en Chardonnay tot € 12,50 en kwam tot de volgendewinnaars:

Cabernet Sauvignon

  1. Dom de l’Arjolle, Cabernet 2008,Côtes de Thongue IGP Les Généreux, € 12,15
  2. Soraighe, Gadum 2007,Veneto IGT Boonstra, € 8,90
  3. Borgo Molino, Vigna Melo­netto 2005, LisonPramaggiore Silletti, 3

Chardonnay

  1. Clos des Rocs, Le Domaine2009, Mâcon Loché Tamis-Vino Via, 5
  2. Dom. Jessiaume 2008, Bourgogne,Cave de Santenay, €10,-
  3. Dom. d’Antugnac, Les Grands Penchants 2009,Haute Vall­ée de l’Aude

De 100 mooiste wijnen vanSpanje
2010 is het jaar van de tweede editie van het Spaanse wijnconcoursgeorganiseerd door ICEX/Viños de España en wijntijdschrift Perswijn. De 100mooiste wijnen werden door een onafhankelijke vakjury geselecteerd uit bijna1100 aanmeldingen. Wijnen in alle kleuren en in alle prijsklassen, dus nietalleen dure, maar ook heel betaalbare wijnen! Dhr. Santiago Miralles (directeplaatsvervanger van de Ambassadeur van Spanje, presenteerde de lijst aan alleaanwezigen. Een volledig overzicht is te vinden opwww.vinos-de-espana.nl/100mooistespaansewijnen

Reageer op dit item