Slip of the pen? - Perswijn
Andermans woorden

Slip of the pen?

Arend Heijbroek (Associate Director Beverages & Diary Rabobank) Persbericht van het Productschap Wijn over de nominaties voor de Wijn Marketing Awards 2010. Diary??? Of de Rabobank een hooggeplaatst iemand in dienst heeft voor 'dagboek', is enigszins twijfelachtig. Wat blijkt dat Engels toch weer lastig…
Slip of the pen?

Arend Heijbroek (Associate Director Beverages & Diary Rabobank)

Persbericht van het Productschap Wijn over de nominaties voor de Wijn Marketing Awards 2010. Diary??? Of de Rabobank een hooggeplaatst iemand in dienst heeft voor 'dagboek', is enigszins twijfelachtig. Wat blijkt dat Engels toch weer lastig…

 

Drie sterren, vier kinderen

Ellemieke Vermolen, de vrouw van de topkok Sergio Herman, is zwanger. Er komt dus nog een broertje of zusje voor hun eerste zoontje Noah. Ook Boy (10) en Moon (3), Sergio's kinderen uit een vorig huwelijk, krijgen er een halfbroertje of halfzusje erbij. De Nederlandse tv-presentatrice Ellemieke is in de zevende hemel en ook Sergio is blij. 'We kennen al het geslacht, maar we zullen het niet verklappen', aldus Sergio. Het wordt druk ten huize Herman. 'Vier kinderen, dat wordt inderdaad een heksenketel', zegt hij. Of hij er nog een vijfde wil? 'Nee, vier is genoeg. Het is mooi zo.'

Bericht op de website van de Belgische krant De Standaard. Sergio behoort immers tot de Vlaamse Primitieven en is meer een BV dat een BN'er.

 

Welke bladen?

Rosé mag dan volgens de bladen 'uit' zijn, de NRC Wijnclub presenteert u toch deze heerlijke frisse en fruitige zomerwijn.

Twijfelachtige, want niet met citaten gestaafde bewering in de zelfverklaarde kwaliteitskrant. Welke 'bladen' dan wel?

 

 

Oeroud wijnras

De druivensoorten Riesling en het oeroude ras Huxelrebe zorgen voor het schitterende bouquet met een licht exotische 'touch'…

En gij gleuft da? Klinkklare onzin én krom Nederlands in de mailing van Alex Storms (Storms-Mertens)! Huxelrebe is helemaal geen oeroud druivenras, maar een Neuzüchtung die pas in 1927 ontwikkeld werd door kruisingsexpert Dr. Georg Scheu op basis van gutedel (chasselas)en courtillier musqué. De nieuwe kruising kreeg de naam van plantenkweker Huxel.

 

 

Ware vriendschap onder 5 euro

"Kom maar op met die housewarming"

Pieter Apotheker (69)

Kado [sic]: Domecq Medium Dry Sherry voor een goede vriendin. 4.89

"Een goede vriendin van mij is net verhuisd. De verhuizing was een hele klus, dus ze heeft wel wat lekkers verdiend. Kom maar op met die housewarming, zou ik zo zeggen."

Rubriek Schenk& over 'kado's [sic] met een verhaal' in Proef& van Gall & Gall. (Tja, wij denken dan toch met enige weemoed terug aan voorganger Taste!)

 


Elzaswijntje

(…) wijn drinken terwijl ik naar dit korte stukje [muziek, de berceuse uit de Dolly-suite van Fauré] luister waarin cello- en pianoklanken ineengestrengeld worden zoals twee verliefde handen voor ze beginnen te kozen. Een zacht wit elzaswijntje [sic] drinken, de zogeheten gentil die nog door één enkele wijnboer wordt gebouwd [sic!] – hij is zoet en toch niet overdreven gesuikerd, hij is pretentieus noch plechtstatig, en in mijn mond heeft hij de smaak van de mooie dingen die verdwijnen. Muziek en wijn dus, na alle andere dingen, altijd en altijd opnieuw.

Niet helemaal gelukkig vertaalde passage uit het overigens weergaloos mooi geschreven Tot ziens, meneer Friant (oorspronkelijke titel: Au revoir Monsieur Friant) van de Franse auteur Philippe Claudel. Bedoeld is natuurlijk de Gentil van Hugel, een serieuze Vin d'Alsace.

 

Reageer op dit item