Château Pavie Decesse wint twaalfde Coupe des Crus Classés de Saint-Emilion - Perswijn
Nieuws

Château Pavie Decesse wint twaalfde Coupe des Crus Classés de Saint-Emilion

Château Pavie Decesse, eigendom van Gérard Perse, is winnaar geworden van de twaalfde editie van de Coupe des Grands Crus Classés de Saint-Emilion. Voor de derde keer in de historie van de tweejaarlijkse wedstrijd werd die buiten Bordeaux en Frankrijk gehouden. Naar zich bijna laat raden, gebeurde dat dit jaar in Hong Kong. Grote Bordeaux valt daar tegenwoordig immers niet aan te slepen.
Château Pavie Decesse, eigendom van Gérard Perse, is winnaar geworden van de twaalfde editie van de Coupe des Grands Crus Classés de Saint-Emilion. Voor de derde keer in de historie van de tweejaarlijkse wedstrijd werd die buiten Bordeaux en Frankrijk gehouden. Naar zich bijna laat raden, gebeurde dat dit jaar in Hong Kong. Grote Bordeaux valt daar tegenwoordig immers niet aan te slepen.

In totaal deden veertig châteaux mee aan de competitie met hun oogstjaren 2005, 2006 en 2007. Als tweede na Pavie Decesse eindigde Château Destieux van eigenaar Christian Dauriac, terwijl de overige halve finalisten Château la Couspaude (familie Aubert) en Château Monbousquet (eveneens in het bezit van Gérard Perse) waren.

Reageer op dit item