Vicuña Merlot 2008 - Perswijn
Wijn van de week

Vicuña Merlot 2008

Dieren schijnen het goed te doen op etiketten van wijnen in de supermarkt. Kennelijk verkoopbevorderend. En welk dier ligt voor een Chileense wijn meer voor de hand dan een vicuña, een lama-achtig, inheems beest. Vicuña is – we konden het vermoeden – een merk van het alomtegenwoordige Concha y Toro, dat hiermee een deel van de markt bedient waarvoor het zijn eigen merk niet wil gebruiken.

WvdW_22_groot.jpg
Dieren schijnen het goed te doen op etiketten van wijnen in de supermarkt. Kennelijk verkoopbevorderend. En welk dier ligt voor een Chileense wijn meer voor de hand dan een vicuña, een lama-achtig, inheems beest. Vicuña is – we konden het vermoeden – een merk van het alomtegenwoordige Concha y Toro, dat hiermee een deel van de markt bedient waarvoor het zijn eigen merk niet wil gebruiken.

Maar de professionaliteit van dit bedrijf staat toch garant voor een degelijk glas wijn, zeker voor deze prijs. Je kunt natuurlijk alleen maar een Merlot zonder pretenties verwachten, maar het is allemaal wel prima in orde: hij is gemakkelijk, open, met aardig fruit, kersen, pruimen en frambozen; ongecompliceerd.

Vicuña Merlot 2008

Central Valley, Chili

Super De Boer, € 3,69, ***(*)

Reageer op dit item

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.