Maravilla Chardonnay 2008 - Perswijn
Wijn van de week

Maravilla Chardonnay 2008

Veel Chileense wijnbedrijven zijn op meerdere fronten actief. De beste wijnen brengen ze onder eigen naam op de markt. Dat zijn de vlaggenschepen, de wijnen waaraan het meeste prestige wordt ontleend. Maar Chilenen zijn goede handelaren – het lijken wel Nederlanders – en begrijpen dat veel afnemers ook goedkopere wijnen willen, die minder prestigieus zijn, maar wel veel waar bieden voor hun geld.

WvdW_21_groot.jpg
Veel Chileense wijnbedrijven zijn op meerdere fronten actief. De beste wijnen brengen ze onder eigen naam op de markt. Dat zijn de vlaggenschepen, de wijnen waaraan het meeste prestige wordt ontleend. Maar Chilenen zijn goede handelaren – het lijken wel Nederlanders – en begrijpen dat veel afnemers ook goedkopere wijnen willen, die minder prestigieus zijn, maar wel veel waar bieden voor hun geld.

Het huis Morandé, dat een goede naam heeft met zijn wijngoed in Casablanca Valley, heeft om die reden Maravilla. Uiteraard komen de druiven voor deze wijn niet uit de mooie wijngaarden in Casablanca, maar uit verschillende plekken in het centrale deel van Chili, waar je voor weinig geld aan kwalitatief goede druiven kunt komen. Deze Chardonnay wordt gemaakt op frisheid, dus helemaal zonder houtopvoeding. Een perfect voorbeeld van wat Chili aan kwaliteit kan leveren voor een zeer bescheiden prijs. In de geur mooi perzik, peer en limoen; de smaak is karaktervol, rokerig en stevig, met wat goede zuren na.

Maravilla, Chardonnay 2008, Central Valley, Chili

Tamis/Vino Via, 2

****

Reageer op dit item

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.