Waarom harmonie zo belangrijk is - Perswijn
Andermans woorden

Waarom harmonie zo belangrijk is

Een goed terroir, maar met de verkeerde variëteit, is als een duet van Frans Bauer en Lady Gaga. Trendgevoelig muziekkenner Gert Crum in De Proefkrant.
Lekker belangrijk…

AUTOMATED RESPONSE

If your email is an invitation to taste, dine, lecture or travel, please accept my apologies, but I shall be unable to accept any further work commitments until April 2011, as I am confined to barracks on my final year of major revisions to both my Christie's & Sotheby's Wine Encyclopedias, and have to complete a brand new book by the end of the year.

However, if your email is urgent or personal, I hope to get back to you shortly.

Thank you,

Tom Stevenson

Christie's & Sotheby's Wine Encyclopedia


Waarom harmonie zo belangrijk is

Een goed terroir, maar met de verkeerde variëteit, is als een duet van Frans Bauer en Lady Gaga.

Trendgevoelig muziekkenner Gert Crum in De Proefkrant.

 

Wijnvoer voor psychologen

In my job, there are two very important things. Psychology, which makes up 70% of what I do and oenology which makes up the other 30%. When we first meet, the winemaker thinks; "Wow, what's this guy doing here? I'm the winemaker and I know how to make wine". At the beginning, the relationship is not easy, but that's my job. I have to convince them that I'm not the winemaker; I'm a blender. I often tell them that. But I can say that maybe this way of doing things seems better than that way. There are a lot of political relationships. The first thing I have to do is understand the people.

Michel Rolland in Meininger's Wine Business International.

 

Tsjechische wijnmakerslogica

The great unpredictability of the weather in any particular vintage has led Czech winemakers to tend to the long-term care and maturation of wine in barrels.

Brochure Wine from the Czech Republic.

 

Huiswerk overdoen a.u.b.

Moselland Pinot Blanc Classic

Mosel-Saar-Ruwer, Duitsland

In de Duitse Moezelstreek weten ze wat een lekkere Pinot Blanc is.

Het moet niet gekker worden bij Gall&Gall. Mosel-Saar-Ruwer heet al sinds 2007 Mosel en is een Rieslinggebied. Weissburgunder is er een marginale druif. En heeft die wijn misschien nog een oogstjaar?

Foutje

Facts & Fictures

Pijnlijk missertje in de bijlage Zuid-Afrika van Perswijn. Dat krijg je met dat interessantdoenerige Engels…

 

Tartaaracademie

Créée en 2007 sur la plage de l'Aqua-Club de Saint-Tropez autour d'une quinzaine de Chefs varois, l'Académie Nationale du Tartare réunit les amoureux de ce mode de préparation dont les bases créatives sont sans limites.

Après Paris, c'est Bordeaux qui a été choisie pour sa présentation nationale et l'intronisation de 15 nouveaux Chefs, le lundi 3 mai 2010, au Château La Louvière à Léognan.

Zeer Frans persbericht uit Pessac-Léognan.

 

Ook maar een mening

Gerenommeerde Haut Médoc Cru Bourgeois

Een Haut Médoc Cru Bourgeois met 50% korting voor slechts € 5,95? Dat kan alleen bij Wijnvoordeel! Wij vonden voor u Château Saint Ahon Haut Médoc AOC uit 2002. Deze originele kasteelwijn (Mis en Bouteille au Château) is maar liefst 12 maanden gerijpt op eikenhouten vaten. De wijn kenmerkt zich door intense indrukken van zwarte bessen, zoethout en vanille en met in de afdronk impressies van mokka en drop. Een schitterende kans om uw wijncollectie te verrijken met een klassieker voor een onvoorstelbaar lage prijs.

Château Saint Ahon – Haut Médoc AOC Cru Bourgeois 2002

Van € 11,90 voor € 5,95

Elegante en rijpe Haut Médoc Cru Bourgeois met veel rood fruit. In de geur intense indrukken van zwarte bessen, houttonen, zoethout en vanille. De smaak is rijp, vol met verleidelijke impressies van rijp fruit, eikenhout en kruiden. Lange en aangename afdronk met impressies van mokka en drop. 12 maanden houtlagering op eikenhouten vaten.

Commerciële mededeling van Wijnvoordeel met dubieus waarheidsgehalte. Sinds wanneer vallen zwarte bessen eigenlijk onder de noemer rood fruit?

Reageer op dit item