Château de Saint Cosme, Les Deux Albion, 2007 - Perswijn
Wijn van de week

Château de Saint Cosme, Les Deux Albion, 2007

Deze wijn toont de grote klasse van 2007 in het zuidelijke Rhônegebied. Hij heeft geen hout, maar is gegist op cement, tot begin december. Een geweldige wijn, intens en krachtig, maar ook fris en levendig; smaakvol, met koffie, pruimen en zoete kersen.

WvdW18_groot.jpg
Saint Cosme is een mooi bedrijf in de appellation Gigondas, dat de afgelopen jaren de vleugels op dynamische wijze heeft uitgeslagen. Het bezit 15 hectare oude wijngaarden, maar heeft daarnaast in 1997 een handelsactiviteit opgezet, om de mogelijkheden te vergroten. Les Deux Albion was een van de producten daarvan, en is jaar in jaar uit een voortreffelijke wijn. Door de aankoop van 3 hectare oude grenache wordt deze wijn sinds de jaargang 2007 helemaal gemaakt van eigen wijngaarden, en is het nu dus Château de Saint Cosme, in plaats van gewoon Saint Cosme. De wijngaarden liggen in de regio bij Cairanne, in een klassieke samenstelling: 40 procent syrah, 30 procent grenache, 10 procent mourvèdre, 10 procent carignan en 10 procent clairette (dus ook wat witte druiven).

Deze wijn toont de grote klasse van 2007 in het zuidelijke Rhônegebied. Hij heeft geen hout, maar is gegist op cement, tot begin december. Een geweldige wijn, intens en krachtig, maar ook fris en levendig; smaakvol, met koffie, pruimen en zoete kersen.

Château de Saint Cosme, Les Deux Albion, 2007

Côtes du Rhône

Rhône Value Wines, 9,75 ****(*)

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item