Château Franc Pipeau, Descombes 2006 - Perswijn
Wijn van de week

Château Franc Pipeau, Descombes 2006

Van de bekende appellations in de Bordeaux is Saint-Emilion ongetwijfeld een van de meest diverse als het aankomt op het befaamde begrip terroir. Het dal van de rivier de Dordogne, de heuvels bij het dorp en het plateau richting Pomerol zijn drie volkomen verschillende terroirs. Dat is ongetwijfeld een van de redenen waarom een wijn uit Saint-Emilion zeer matig kan zijn, maar ook tot de absolute wereldtop kan behoren. Geen staat op te maken.

WvdW_9_klein.jpg
Van de bekende appellations in de Bordeaux is Saint-Emilion ongetwijfeld een van de meest diverse als het aankomt op het befaamde begrip terroir. Het dal van de rivier de Dordogne, de heuvels bij het dorp en het plateau richting Pomerol zijn drie volkomen verschillende terroirs. Dat is ongetwijfeld een van de redenen waarom een wijn uit Saint-Emilion zeer matig kan zijn, maar ook tot de absolute wereldtop kan behoren. Geen staat op te maken.

Dat effect wordt nog versterkt door het versnipperde karakter van de wijngaarden, met veel kleine familiebedrijven, waarvan sommige zeer dynamisch en ambitieus zijn en andere gemakzuchtig en lui. Dat betekent ook dat je goed de weg moet weten om leuke wijnen als deze te vinden. Niet extreem duur, heel aantrekkelijk van kwaliteit, met de voor de streek zo typische finesse en elegantie, in de geur mooi getoast, rokerig, kersen, bessen, zacht en smaakvol, met goede zuren na. Een heerlijke vondst.

Château Franc Pipeau, Descombes 2006

Saint-Emilion Grand Cru

15,5 pnt

Colaris, 14,75

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item