Kleine oogst 2010 in Zuid-Afrika - Perswijn
Nieuws

Kleine oogst 2010 in Zuid-Afrika

Udo Göebel was kortgeleden op bezoek in zijn geliefde Zuid-Afrika. Hij was er om sfeer te proeven tijdens de pluk voor de oogst 2010. Udo laat in een eerste impressie weten dat de opbrengst dit jaar bijzonder klein lijkt te gaan uitvallen, met grote verschillen van regio tot regio. Dat heeft te maken met een aantal zaken,

Plaaswerkers_Groot_Parys500.jpg
Udo Göebel was kortgeleden op bezoek in zijn geliefde Zuid-Afrika. Hij was er om sfeer te proeven tijdens de pluk voor de oogst 2010. Udo laat in een eerste impressie weten dat de opbrengst dit jaar bijzonder klein lijkt te gaan uitvallen, met grote verschillen van regio tot regio. Dat heeft te maken met een aantal zaken, zoals harde wind in november en december tijdens bloei en knopvorming en een hevige explosie van donsskimmel, oftewel poederige meeldauw.

Bij het ‘Nederlandse’ Groot Parys in Paarl, een van de bedrijven waarvan Udo de wijnen importeert, ging de opbrengst in een perceel vrijwel volledig verloren en in een ander voor 60%. Bij de coöperatieve Boland Kelder wordt ernstig rekening gehouden met 25% minder opbrengst dan normaal.     

Wat er aan fruit overgebleven is, heeft wel een goede kwaliteit. Aangezien het lange tijd relatief koel gebleven is en er, in tegenstelling tot wat gangbaar is, nog geen hittegolf in de eindfase van de rijping geweest, is er sprake van mooie zuren.

Reageer op dit item