GrootSpraak 2010: La Rive grote winnaar - Perswijn
Nieuws

GrootSpraak 2010: La Rive grote winnaar

GrootSpraak 2010 is verschenen. In dé restaurantgids voor wijnliefhebbers staat een aantal verrassende winnaars: La Rive, De Vrienden van Jacob, In de Keuken van Floris en Vyne.
GrootSpraak 2010 is verschenen. In dé restaurantgids voor wijnliefhebbers staat een aantal verrassende winnaars: La Rive, De Vrienden van Jacob, In de Keuken van Floris en Vyne.

La Rive werd gekozen tot Restaurant van het Jaar. Een onderscheiding voor chef Roger Rassin met zijn team aan voor- en achterkant. Alles wat hier te zwaar was, is door zijn speelse en lichtvoetige keuken opeens veranderd in eigentijdse opgewektheid. Op basis van groot klassiek kunnen presenteert hij zijn unieke keuken, ondersteund door een voorbeeldige inzet van wijnen.

De Vrienden van Jacob, het Wijnrestaurant van het Jaar, onderscheidt zich door een fantastisch wijnbeleid. Twee wijnkaarten, een meer eigenzinnige en een klassieke . Een uitstekend arrangement, door Dennis Smith perfect gekozen bij de keuken van chef Alain Alders. Een zwarte brigade die alle wijnen kent en zorgvuldig toelicht.

Heel bijzonder is de champagnekaart van het Champagnerestaurant van het Jaar, In de keuken van Floris. Dat in een restaurant van relatief bescheiden niveau er alleen al zes champagnes per glas worden geschonken. Valt daar nog wat prijzenswaardigs aan toe te voegen? Jawel, de keus uit ruim tachtig champagnes per fles en het feit dat je een flight kunt bestellen om in alle rust de karakters te vergelijken. Grote klasse.

Vyne werd gekozen tot Wijnbar van het Jaar. De enige wijnbar die in GrootSpraak’s waarderingssysteem vijf flesjes behaalde. Door de bijzonder fraaie inrichting en de grote keuze in wijnen per glas. Door de deskundigheid van de medewerkers en de heel bijzondere ‘hapjes’ is dit een zaak die als ijkpunt kan dienen voor wat een wijnbar kan zijn.

Op de website GrootSpraak staan de officiële beoordelingen van het Restaurant van het Jaar, het Wijnrestaurant van het Jaar, het Champagnerestaurant van het Jaar en de Wijnbar van het Jaar. Bovendien heeft de site een overzicht van de lievelingsadressen van GrootSpraak, de nieuwe restaurants in de gids, de beste wijnrestaurants, de beste restaurants, de top 10 van wijnwinkels en natuurlijk de stijgers en de dalers ten opzichte van 2009. De nieuwe editie van GrootSpraak kan via de site worden besteld.

Reageer op dit item