Kentucky - Hubrecht Duijker - Perswijn
Geproefd & Beoordeeld

Kentucky – Hubrecht Duijker

Kentucky op z’n bestIn Perswijn 6/2009 doet Hubrecht Duijker verslag van zijn recente reis langs de meest toonaangevende domeinen in Kentucky – een wijnstaat die sterk in opkomst is. Zijn proefnotities van de beste wijnen volgen hier.
In Perswijn 6/2009 doet Hubrecht Duijker verslag van zijn recente reis langs de meest toonaangevende domeinen in Kentucky – een wijnstaat die sterk in opkomst is. Zijn proefnotities van de beste wijnen volgen hier.

Kentucky_groot.jpg

Broad Run

Riesling 2005

Verrassend fris en levendig, met aangename zuren, citrus, wit fruit en slechts een half procentje restsuiker.

Chardonnay 2004

Niet het volle, vette, een bescheiden 12 procent alcohol en geen hout. Correct fris bovendien adequaat voorzien van fruit.

Cabernet Sauvignon Reserve 2004

Verbleef anderhalf jaar op vat (Amerikaans eiken), wat de roosteraroma’s verklaart die het rijpe besfruit completeren. Voorts sappig, en vief.

Chrisman Mill

Norton 2006

Vlezig, bessig, tamelijk vol en vrij stevig, met beheerste houttonen en ook frisse elementen. Verbleef twaalf maanden in Franse fusten.

Elk Creek

Estate Chardonelle 2007

Afkomstig van chardonel (chardonnay x seyval blanc), in nieuwe Franse vaten gelagerd, elegant en zacht fris, met citrus en milde roostertonen.

Estate Chambourcin 2007

Bijzonder aardige wijn van een resistente, Amerikaans-Franse hybride. Frissig, met zwart fruit, wat hout, flink wat sap en niet te zwaar.

Equus Run

Riesling 2008

Van de eigen kleine wijngaard gemaakt, in een mild-zoete stijl. Wit fruit ontbreekt evenmin, wat ook geldt voor een snufje kruiden.

Horseshoe Bend

Vidal Blanc 2007

Biedt opwekkende zuren in combinatie met een vleugje kruidigheid en wat zacht citrusfruit. Heeft als basis een bekende hybride.

Chardonnay 2007

Met eiken spaanders ofwel chips vergiste wijn die in zijn frisse smaak toast combineert met aangenaam wat fruit.

Rosé of Cabernet 2007

Droge rosé is zeldzaam in Kentucky. Deze heeft een oranje tint, smaakt lekker fruitig (rode vruchtjes, bessen), ferm en licht kruidig.

Reserve 2007

Oogt rijper dan hij smaakt. Je proeft laurier, leer, bessen, roostertonen en alcohol. Samengesteld uit merlot, cabernet franc, chambourcin en norton.

Goldenrod 2006

Heerlijke, rijk zoete dessertwijn van vidal blanc. Bevat 23 procent suiker en heeft naast citrus ook duidelijk wat honing in zijn smaak.

Jean Farris

Viognier 2007

Meer spicy dan fruitig, een bescheiden dosis hout (vier maanden Allier) en een prettig bittertje. Een echte voedsel-Viognier.

Tempest 2005

Succesvolle blend van tempranillo, cabernet sauvignon en cabernet franc. Het besachtige en het zwarte fruit worden omlijst door toast.

Lovers Leap

Vidal Blanc 2006

Nog goed fris en heeft tegelijk een klein zoetje. Voorts kun je er groene appel en citrusvruchten in ontdekken. Blauwe fles.

Gewürztraminer ‘G’ 2006

Mild maar minder zwoel dan veel Elzassers. Licht fruitig, wat rijp fruit, een zekere kruidigheid en slechts 12,5 procent alcohol.

Cynthiana 2007

Uit vat geproefd. Massieve rode kleur, dierlijke en bessige aroma’s, toastachtig hout, stevige structuur. Cynthiana is een synoniem voor de Amerikaanse nortondruif.

Purple Toad

Chardonnay 2007

Zacht en toegankelijk van stijl met mild citrusfruit, wat vanille en alleszins beheerste houtinvloeden. Aangenaam sappig bovendien.

Cabernet Franc 2008

Van eigen grond afkomstige wijn die zijn lichte houtaroma kreeg dankzij chips. En die verder zacht besfruit koppelt aan wat vetheid plus frisheid.

Talon

Monarch 2005

Gecomponeerd uit cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot en een beetje norton. Fris en sappig, bescheiden houttoets, aangenaam wat besfruit.

Hubrecht Duijker

http://www.hubrechtduijker.com/

Reageer op dit item