Dominio Dostares, Tombú Rosado 2008, Vino de la Tierra de Castilla y León - Perswijn
Wijn van de week

Dominio Dostares, Tombú Rosado 2008, Vino de la Tierra de Castilla y León

Rosé uit Spanje is ánders, en niet altijd gemakkelijk. Door de warmte is het niet simpel om een frisse rosé te maken. De meeste zijn dan ook krachtig en aromatisch van karakter, maar niet altijd spannend. Maar sommige streken en druiven hebben alles in zich om dat idee helemaal te doorbreken.

Wijnvandeweek.jpg
Rosé uit Spanje is ánders, en niet altijd gemakkelijk. Door de warmte is het niet simpel om een frisse rosé te maken. De meeste zijn dan ook krachtig en aromatisch van karakter, maar niet altijd spannend. Maar sommige streken en druiven hebben alles in zich om dat idee helemaal te doorbreken. Bierzo is zo’n streek, op het noordwesten van de Spaanse hoogvlakte, tegen Galicië aan.

Prieto picudo is de druif die geknipt is voor het maken van bijzondere rosé. Rood van prieto picudo is heel fruitig, maar ook behoorlijk zuur. Die zuren geven deze rosé zijn heerlijke levendige karakter. Hij combineert dit met veel smaak, mede door een hoge ligging van de wijngaarden, boven de 800 meter. Deze rosé heeft dus alles om hem boven de grijze massa uit te tillen: heerlijk. En nog een mooie fles ook. Heel bijzonder dit, krach­tig, intens, met een lichte kruidigheid, een hint van grassigheid, sap en frambozen, intens en zwoel, spannend en sappig, met lengte en mooie zuren.

Dominio Dostares, Tombú Rosado 2008, Vino de la Tierra de Castilla y León

Le Vin en Direct, 6 IIIII

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op deze website vind je bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item