Geproefd & Beoordeeld op 16 februari 2016 - Perswijn
Geproefd & Beoordeeld

Geproefd & Beoordeeld op 16 februari 2016

Iedere dinsdagavond komt het Perswijn proefpanel in de kelder van de burelen van Perswijn in Amsterdam bijeen om 24 wijnen te proeven en te beoordelen. Vanaf nu lichten wij als sneak preview op het verslag in het magazine drie wijnen uit, die opmerkelijk zijn bevonden. En dus van harte worden aanbevolen.

Geproefd op 16 februari 2016

Afgelopen dinsdag proefden we rode wijnen uit Castilla y León, de grote Spaanse provincie waarbinnen beroemde denominaciónes vallen als Ribera del Duero en Toro. Ze zijn gewaardeerd met punten op de schaal van 20, die zich aldus vertalen:

11-12    net aan correct

13-14    correct tot goed, maar niet erg boeiend

15-16    goed en opmerkelijk

16-17    van serieuze kwaliteit, richting bijzonder

17-18    bijzonder goed, fascinerend

18-19    groots, van absolute wereldklasse

19-20    buitencategorie, beter wordt het nietDit zijn de uitgelichte wijnen van deze week:

Bodegas Mauro, Vino de la Tierra de Castilla y León 2012 – 16,5/20 punten

Heerlijk rijp rood fruit, kruiden als salie, weelderige, warme geur, maar er is ook frisheid | smaak is puur, met passende warmte en mooie natuurlijke structuur, fijne zuren en flinke lengte | een wijn die zo’n beetje alles heeft dat je moet zoeken in Spaans rood.

Ad Bibendum, € 28,08

Bodega Alejandro Fernández, Ribera del Duero Crianza Tinto Pesquera 2012 – 16/20 punten

Pruimen, kruiden en wat paddestoelen, ook vanille en toast van het hout, verleidelijke, klassieke geur | smaak is warm, kruidig, heeft grip maar is ook fluwelig, met mooie zuren voor balans en lengte | een vaste waarde.

Résidence / De Gouden Ton Groep, € 23,95

Bodegas Dominio de Cair, Ribera del Duero Reserva Tierras de Cair 2008 – 17/20 punten

Lekker rijpe en weelderige geur, met zoet rood fruit, bittere chocolade, wat kokos, laurier en zwarte olijven | zet zacht in, gerijpt maar nog heel levendig, goed extract maar fijne tannine en lange afdronk | heel knappe Ribero del Duero Reserva van Rioja-producent Luis Cañas.

Gastrovino, € 35,00

Het Perswijn proefpanel bestaat uit Patrick Uyttewaal (Kwast Wijnkopers), Marc Collard (Vinoblesse), Floor van Ede (Brasserie van Baerle), Allard Botenga, Noël Vanwittenbergh (Okura Hotel – Ciel Bleu), Yvo Couprie (Résidence Wijnen), Udo Göebel MV (Winematters), Corinne Hofland (Oud Reuchlin & Boelen), Wieger Roelevink (Vinites), Bastiaan Möllers (Haarlem & Wine), Lars Daniëls MV (Perswijn) en Ronald de Groot (Perswijn).

Reageer op dit item