Teams van chefkok en sommelier wagen zich aan de Riesling Challenge, de wedstrijd op zoek naar de ultieme combinatie tussen wijn en spijs. De voorwaarden: het gerecht moet van kalfsvlees worden gemaakt en de wijn moet riesling zijn. De teams stellen zich voor en delen hun recepten, 26 januari zullen ze tegen elkaar strijden op de BBB 2009 in Maastricht.
Restaurant: De Wanne in Ootmarssum. Chef: Gerhard Muller Wijnadviseur: Ivar Jaspers Wijn: Riesling Grosses Gewächs ‘Westhofener Kirchspiel’ 2006, Weingut Fritz Groebe Gerecht: zachtgegaarde kalfskop en kingkrab met een zoet-zure chutney van tamarillo tomaten | |
Restaurant: De Karpendonkse Hoeve, Eindhoven Chef: Thijs Berkers Sommelier: Ralph Kappé Wijn: Schiefferterrassen 2006, Heymann-Löwenstein Recept: kalfstartaar met gemarineerde rettich en piccalilly (kalfstartaar wordt gemaakt van moerkalfshaas) | |
Restaurant: La Promenade, Baarn Chef: Dennis Nijp Sommelier: Anoushka Brunyanszki Wijn: Markus Molitor Alte Reben 2004 Gerecht: soufflé van kalfsvlees met wintertruffel, groene asperges en beurre blanc van Riesling | |
Restaurant: ‘t Nonnetje, Harderwijk Chef: Michel van der Kroft Sommelier: Bas Hurenkamp Wijn: Riesling Trocken *** ‘Trittenheimer Apotheke’ 2003, Weingut Ansgar Clüsserath Gerecht: gebakken kalfslever met een crunch van krokante aardappel en limoen, met appelstroop gelakte gerookte paling, snijboon, koolrabi | |
Restaurant: De Wolfslaar Chef: Martin van Dijk Sommelier: Tim Timmermans Wijn: Rüdesheimer Berg Schlossberg, Geheimrat J, Weing”ter Wegeler Erben, 1992 Gerecht: krokant gebakken kalfszwezerik met een mousseline van bloemkool en notenvinaigrette |