Anthony Perrin (Carbonnieux) overleden - Perswijn
Nieuws

Anthony Perrin (Carbonnieux) overleden

In Bordeaux is Anthony Perrin, eigenaar van o.a. Château Carbonnieux, op 68-jarige leeftijd aan longkanker overleden. Perrin was een geziene persoonlijkheid in wijnbouwkringen. Hij speelde een belangrijke rol bij de creatie van de zelfstandige appellation binnen de Graves. Ook was hij van 1992 tot 1994 voorzitter van de prestigieuze Union des Grands Crus de Bordeaux.
In Bordeaux is Anthony Perrin, eigenaar van o.a. Château Carbonnieux, op 68-jarige leeftijd aan longkanker overleden. Perrin was een geziene persoonlijkheid in wijnbouwkringen. Hij speelde een belangrijke rol bij de creatie van de zelfstandige appellation binnen de Graves. Ook was hij van 1992 tot 1994 voorzitter van de prestigieuze Union des Grands Crus de Bordeaux.

In 1982, na de dood van zijn vader Marc, kreeg Perrin de leiding over Château Carbonnieux, een met 92 hectare wijngaard grote cru classé die zowel witte als rode wijn produceert in ongeveer gelijke hoeveelheden. Die verdeling is vrij uitzonderlijk voor een streek waar rood in de regel domineert. Hoewel Carbonnieux nog altijd geen echte topper is – de wijnen missen daarvoor de structuur en complexiteit die andere crus wel weten te bereiken -, is de kwaliteit er onder Perrins leiding wel behoorlijk op vooruitgegaan. Hij deed daarvoor in 1988 een beroep op raadgevend oenoloog Denis Dubourdieu, die een grote invloed heeft gehad op met name de vinificatie van witte wijnen in Bordeaux.

Hoewel Carbonniex Perrins troetelkindje was, strekten zijn activiteiten zich heel een stuk verder uit. Tot zijn portfolio behoorden nog een aantal andere bedrijven in Pessac-Léognan, zoals Haut-Vigneau, Lafont-Menaut en Le Sartre. Naar verwachting zullen zijn zoons Eric en Philibert de taken van hun vader overnemen.

Reageer op dit item