Nieuwe president Saint-Emilion - Perswijn
Nieuws

Nieuwe president Saint-Emilion

Jean-François Quenin, eigenaar van Château de Pressac in Saint-Etienne de Lisse, is verkozen tot president van het Syndicat Viticole van Saint-Emilion. Hij is de opvolger van Hubert de Boüard (Château Angélus) die deze positie vanaf 1999 bekleed heeft en zich niet meer herkiesbaar had gesteld.

quenin.jpg
Jean-François Quenin, eigenaar van Château de Pressac in Saint-Etienne de Lisse, is verkozen tot president van het Syndicat Viticole van Saint-Emilion. Hij is de opvolger van Hubert de Boüard (Château Angélus) die deze positie vanaf 1999 bekleed heeft en zich niet meer herkiesbaar had gesteld. De Boüard blijft overigens wel actief in de wijnbouwpolitiek, onder meer als vicepresident van het Syndicat Viticole, president van het regionale comité van het INAO en lid van het nationale comité van datzelfde INAO.

De 59-jarige Jean-François Quenin was jarenlang actief in het zakenleven. In 1996 wisselde hij van carrière en koos hij voor de wijnbouw. Een jaar later kocht hij Château de Pressac.

Quenin was de afgelopen jaren al sterk betrokken bij het reilen en zeilen van de wijnen uit Saint-Emilion. Tot zijn verantwoordelijkheden behoorden de buitenlandse promotie voor Saint-Emilion en het voorzitterschap van de unie van wijnproducenten in Saint-Emilion, Pomerol en Fronsac. Sinds juli 2003 mag hij zich ook ‘Jurat’ noemen, een grote eer in Saint-Emilion.

Promotie van de wijnen uit Saint-Emilion blijft een prioriteit voor de nieuwe president. Daarnaast zal hij nauw betrokken zijn bij het opzetten van een nieuw systeem voor kwaliteitscontrole in samenwerking met de organisatie Qualibordeaux. Het systeem moet nog dit jaar van kracht worden en is gebaseerd op de nieuwe specificaties voor de appellations Saint-Emilion, Saint-Emilion Grand Cru, Lussac-Saint-Emilion and Puisseguin-Saint-Emilion.

Reageer op dit item