Wijn-Visum - Perswijn
Nieuws

Wijn-Visum

Wat gaan we deze zomer doen om de vakantie draaglijk te maken? Voor de een zal het allemaal sport zijn, voor een ander op het strand liggen en loungen in ‘beach clubs’ en voor weer een ander Cultuur. De ware vakantievierder gaat natuurlijk op wijnreis. Leuk, leerzaam en goed

paspoort.jpg
Modern leven: Wijn-Visum van Gastrovino

Wat gaan we deze zomer doen om de vakantie draaglijk te maken? Voor de een zal het allemaal sport zijn, voor een ander op het strand liggen en loungen in ‘beach clubs’ en voor weer een ander Cultuur. De ware vakantievierder gaat natuurlijk op wijnreis. Leuk, leerzaam en goed voor de onderlinge verstandhouding binnen het gezin. Minder leuk voor importeurs werd het grote aantal aanvragen om een bezoek te regelen. Bij Gastrovino heeft men daarom besloten een en ander te stroomlijnen. Het heeft geresulteerd in een heel leuk initiatief, het Wijn-Visum

Het Wijn-Visum ziet eruit als een heus paspoort en biedt de bezitter ervan vrije toegang tot enkele tientallen wijnbedrijven, hoofdzakelijk in de klassieke wijnlanden van Europa, maar ook in andere continenten. Maar liefst 35 leveranciers van Gastrovino hebben aan dit originele idee hun medewerking verleend. Iedere visumpagina bevat essentiële informatie over het bedrijf, zoals adresgegevens, bezoektijden en de naam van de contactpersoon. Een kind kan de was doen, ook bij afspraken die pas op korte termijn gemaakt worden.

Het programma kan bestaan uit een rondleiding door de kelders en de wijngaarden, alsmede een proeverij van de jongste wijnen. Een groot aantal huizen geeft ook nog een fles mee om thuis eens na te proeven. Voor de wijnliefhebbers is er ook nog een bonus te behalen. De deelnemende wijnhuizen kunnen met een stempel op hun pagina aangeven dat de houder van het Visum op bezoek is geweest. Dat geeft recht op 10% korting op de wijnen van dat huis na thuiskomst.

Abonnees op de wijnbrief van Gastrovino krijgen het Wijn-Visum automatisch toegestuurd. Andere belangstellenden kunnen voor informatie terecht op www.gastrovino.nl

René van Heusden

Reageer op dit item