Wijn en wetenschap - artikelen van Kees van Leeuwen - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Wijn en wetenschap – artikelen van Kees van Leeuwen

Kees van Leeuwen is oenoloog, werkzaam op Cheval Blanc, en docent aan de universiteit van Bordeaux. Zijn wetenschappelijke artikelen over wijn verschijnen regelmatig op Perswijn.


Estimating spatial and temporal variations in solar radiation within Bordeaux winegrowing region using remotely sensed data

Er zijn weinig gegevens over zonneschijn gepubliceerd, omdat maar weinig weerstations zonneschijn meten. In bijgevoegd artikel bespreken we een methode om zonneschijn te meten met satelliet data. We passen deze methode toe op de Bordeaux streek. De hoeveelheid zonneschijn dat een perceel ontvangt hangt voornamelijk af van het hellingspercentage en de ligging. Benjamin Bois is in 2007 bij Kees gepromoveerd op een klimaatstudie van de Bordeaux streek.

Different environmental conditions, different results: the role of controlled environmental stress on grape quality potential and the way to monitor it

PDF reader
De artikelen zijn te lezen met de PDF reader.  Heeft u die niet? Dan kunt u hem hier downloaden.

Terroir, techniek, zonlicht en emotie

Zeventien artikelen van Kees van Leeuwen zijn gebundeld in het boek ‘Terroir, techniek, zonlicht en emotie’. Het is voor € 11,50 te bestellen bij Perswijn.

 

Reageer op dit item