Lintje voor ridder Hubrecht - Perswijn
Nieuws

Lintje voor ridder Hubrecht

Hubrecht Duiker is vandaag in zijn woonplaats Abcoude benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau. Hij kreeg deze onderscheiding uit handen van de burgemeester Jan Streng. Hubrecht Duijker geeft aan dit totaal niet verwacht te hebben. Ria Donders, directeur van het Arnhemse wijnmuseum, werd in de lintjesregen benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau.

Hubrecht Duiker is vandaag in zijn woonplaats Abcoude benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau. Hij kreeg deze onderscheiding uit handen van de burgemeester Jan Streng. Hubrecht Duijker geeft aan dit totaal niet verwacht te hebben. Wel is hij enorm trots op de waardering voor zijn werk. Overigens ziet Duijker deze benoeming ook als compliment voor alle wijnen die hij tot nu toe heeft beschreven.

Sinds 1974 is Hubrecht Duijker full time wijnschrijver. Naast talloze artikelen over wijn heeft Hubrecht een groot scala aan boeken geschreven. Zo verschijnt in samenwerking met Harold Hamersma al jaren de Wijnalmanak.  Andere bekende werken die van zijn hand verschenen zijn Wijngids voor beginners en Hubrecht Duijker over wijn.

Veel van zijn boeken zijn in andere talen uitgebracht, zelfs in het Frans. Hij werd benoemd tot ereburger van Margaux, en in 1999 riep een internationale jury hem uit tot beste wijnpublicist ter wereld.

Ook Thérèse Boer van de Librije is benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau.  In Arnhem werd een koninklijk lintje opgespeld bij Ria Donders, directeur van het wijnmuseum. Het museum is opgezet door Ria en haar man Jaap en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Ria is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

In de komende editie van Perswijn wordt Ridder Hubrecht uitgebreid bevraagd.

Reageer op dit item