Net als in Hollywood - Perswijn
Nieuws

Net als in Hollywood

Sjoerd en Ronald mengen zich in het gedrang rond de sterren van de wijn in Bordeaux. Een genante situatie, maar ja, zij willen ook graag Latour proeven. Eén wijnjournalist heeft het goed voor elkaar, hij maakt geen afspraken en staat niet in de rij. Wie is het? En hoe heeft hij dat geregeld? En wandelen Sjoerd en Ronald ook zomaar bij de grote sterren het chateau binnen?
De primeurproeverijen hebben soms wat weg van Hollywood. De grote namen zitten als sterren op hun set, te wachten tot de journalisten aanschuiven voor vijf minuten interview. Men wisselt wat beleefdheden uit en stapt in de auto voor de volgende ster. Het geeft als ster natuurlijk geen pas om je gezicht te vertonen tussen het plebs. Onhandig natuurlijk maar ja, ook wij willen graag Latour proeven. Dat je de hele ochtend in touw bent om zes wijnen te proeven nemen we graag voor lief.

Volgens de overlevering is er één journalist die dit probleem heeft weten te omzeilen. Afspraken maken is niet nodig en ook grote huizen dansen naar zijn pijpen. Het is net de verschrikkelijke sneeuwman of het monster van Loch Ness. Iedereen weet, natuurlijk, dat hij bestaat. Soms vangt iemand zelfs een schim van hem op. Zou het hem zijn… Niemand kan het zeggen. Er zijn zelf mensen die zeggen dat ze hem hebben ontmoet. Wij twijfelen daar sterk aan. Mocht de goede man toch bestaan, dan gunnen we het hem, als collega’s, van harte.

Afspreken maken met een ster is altijd lastig. Normaal gesproken spant Mouton-Rothschild de kroon. Het lijkt alsof ze zichzelf elk jaar weer overtreffen. Dit jaar wist Mouton echter te verrassen. We waren in de buurt en liepen zonder afspraak binnen. Natuurlijk konden we niet direct terecht om te proeven, dat zou al te makkelijk zijn. We kregen een e-mail-adres en tien minuten later viel de bevestiging naar aanleiding van ons proefverzoek al in de electronische brievenbus. Zelfs op het door ons gewenste tijdstip! Donderdagochtend ontvangen ze ons met plezier.

Om de vergelijking met Hollywood nog maar eens te maken: we waanden ons vorig jaar in een James Bond film, inclusief golfkarretje. Ik ben benieuwd hoe de sequel is… u hoort het donderdag.

Sjoerd de Groot

Reageer op dit item