Vinites reikt Philipponnat-trofee uit - Perswijn
Nieuws

Vinites reikt Philipponnat-trofee uit

Tja. We vonden het zelf ook wel een beetje moeilijk, maar het was afgelopen najaar al weer de derde keer dat de Brut van het champagnehuis Philipponnat de prijs won voor de ‘Beste Brut Champagne’, in het kader van het evenement Champagne aan Zee. Reden voor importeur Vinites om een trofee Philipponnat in het leven te roepen.
Tja. We vonden het zelf ook wel een beetje moeilijk, maar het was afgelopen najaar al weer de derde keer dat de Brut van het champagnehuis Philipponnat de prijs won voor de ‘Beste Brut Champagne’, in het kader van het evenement Champagne aan Zee. Maar toen de zakjes er van af gingen na de blinde proeverij, was dit de keiharde realiteit. De prijs ging eerder in 2004 en 2006 naar de brut. Reden voor importeur Vinites om een trofee Philipponnat in het leven te roepen voor bedrijven in horeca en vakhandel die zich inzetten voor dit mooie kleine champagnemerk.

Het winnen van een proeverij als deze is al een prestatie op zich. In een finaleproeverij concurrenten verslaan als Roederer, Gosset, Charles Heidsieck, of Bollinger, om er een paar te noemen, is al geen sinecure. Om dat drie keer voor elkaar te krijgen, is een heksentoer. Maar goed, over naar de trofee en de winnaars van deze trofée voor 2008.

In de categorie vakhandel ging de trofee naar wijnhuis de Vijver uit Breda. Dit bedrijf is zeer actief met deze lekkere champagne, en schroomt niet ook de hele etalage in het teken van Philipponnat te zetten. Zo ziet Vinites dat graag. Meer champagne, en meer Philipponnat! Er wordt al genoeg narigheid verkocht.

Bij de overige twee bokalen was het een Haarlemse thuiswedstrijd. De prijs voor de horecagelegenheid die het meeste heeft gedaan met Philipponnat ging naar restaurant Stempels, het trendy restaurant in hartje Haarlem, in de oude drukkkerij van Joh. Enschedé. Hier wordt Philipponnat op een bijzondere manier gepresenteerd als huis-champagne, zodat de gast het bijna als vanzelfsprekend ziet een glas van deze lekkere champagne te nemen als aperitief.

Dan was er nog de categorie ‘Excellence’, voor alle soorten activiteiten, ook evenementen, waarop Philipponnat op een bijzondere manier in het zonnetje werd gezet. Deze prijs ging naar de Philharmonie in Haarlem, een theater waar de bezoekers met een speciale bar worden gewezen op de mogelijkheid een lekker glaasje Philipponnat te nemen. Zo hoort dat. Je bent uit of niet.

Felicitaties voor de winnaars, ook al omdat ze zich inspannen voor het promoten van onze favoriete wijn: champagne dus.

< Stuur deze pagina door >

Reageer op dit item