Nieuws

Bernhard Huber Winzer des Jahres

In de nieuw verschenen editie 2008 van de GaultMillau Wein Guide Deutschland is Bernhard Huber uitgeroepen tot Winzer des Jahres, in het Nederlands: producent van het jaar. Het moderne wijngoed van Huber bevindt zich in Malterdingen, in de omgeving van Freiburg im Breisgau.
In de nieuw verschenen editie 2008 van de GaultMillau Wein Guide Deutschland is Bernhard Huber uitgeroepen tot Winzer des Jahres, in het Nederlands: producent van het jaar. Het moderne wijngoed van Huber bevindt zich in Malterdingen, in de omgeving van Freiburg im Breisgau. Dit is een ietwat minder bekend deelgebied van Baden aan de rand van het Zwarte Woud, dat publicitair wel eens wat in de schaduw van de nabije Kaiserstuhl ligt.

Voor Huber ligt dat echter al een poosje anders, en terecht. Jaar in jaar uit produceert hij schitterende collecties. Naar goed Badens gebruik werkt hij vooral met zogeheten ‘Burgundersorten’ (pinot noir, blanc, gris én chardonnay). Het belangrijkste druivenras in zijn wijngaarden is de spätburgunder, die hij in verschillende versies vinifieert. Van een Blanc de noirs weissherbst tot verrassende sekt. En, met de nodige inspiratie uit de Bourgogne, natuurlijk vooral in onmiskenbaar rode gedaante. Ze behoren tot de allerbeste Pinots van Duitsland. Bernhard Huber is niet alleen zelf een begenadigd wijnmaker, hij heeft als mentor ook met raad en daad Jacob Duijn ter zijde gestaan, toen die met zijn eigen wijngoed begon. De onderscheiding is daarom dubbel verdiend.

Wijnen van Huber worden in Nederland geïmporteerd door Invivé in Bussum, http://www.inive.nl/.

Een uitgebreid artikel over Baden verschijnt begin 2008 in Perswijn nr. 1.  

< Stuur deze pagina door >

Reageer op dit item