Oost-Zwitserland, Graubünden, is een relatief onbekend wijngebied. Zeventig kleinschalige wijnbedrijven werken er met druiven als blauburgunder (pinot noir) en rivaner. Freelance journalist Arnoud van de Ridder woont tussen al dit moois en doet verslag. In deel 1 van de serie: welke druiven, welke wijn, welke gebieden?
Oost-Zwitserland, Graubünden, is een relatief onbekend wijngebied. Zeventig kleinschalige wijnbedrijven werken er met druiven als blauburgunder (pinot noir) en rivaner. Freelance journalist Arnoud van de Ridder woont tussen al dit moois en doet verslag. In deel 1 van de serie: welke druiven, welke wijn en waar is alles te vinden? Iedere bezoeker die met de trein of met de auto vanuit Zürich langs de Züricher See en de Walensee door het Rijndal naar het zuiden rijdt, kan niet om de kleinschalige wijngaarden van Graubünden heen. In de zomer, als opvallende blauwe netten de druiven tegen de vogels beschermen, en in de herfst, als de bladeren kleuren en de oogst in volle gang is, zijn de wijngaarden vanaf de weg goed zichtbaar. Geliefd en bekend Zelf verkopen | Begin oktober rijden trekkers met plastic bakken vol met druiven af en aan naar de wijnkelder. Soms combineren wijnboeren het vak met akkerbouw of veeteelt of wordt wijn als hobby gemaakt. |