Verschillende Terroirs in de Toscane Toscane is niet alleen bekend om zijn prachtige natuur en lekker eten maar vooral om haar wijnen. Toscane is dan ook wereldwijd een “merk” geworden.
Mario Turrini van het huis Caparzo en Maria Pia Graziani van het huis Sorbaiano nemen u mee op een reis door de prachtige Toscaanse wijnvelden.
FATTORIA DI SORBAIANO, dit wijngoed ligt net 1 km van Montecatini Val di Cecina, een klein middeleeuws dorpje hoog op een heuvel.
| |||
Misschien ook iets voor u
Van Prälat tot Pofadder
Over de etymologie van wijngaardnamen Wijngaarden dragen vaak namen en soms zijn deze prachtig. Van oudsher was het normaal en...
Wijnbreinbrekers – Huglin-index
De Huglin-index (HI) is een warmte-index, ontwikkeld door Pierre Huglin, speciaal voor de wijnbouw. Alsacien Huglin presenteerde deze in zijn...
Wijnbreinbrekers – Biotype
Nu ik in Piemonte ben, leek me het passend om deze Wijnbreinbreker te plaatsen. In Italië, en niet in de...
Silvaner/Sylvaner – geluk bij een ongeluk
De afgelopen vijftig jaar is er veel veranderd in de wijnwereld. Qua druivenrassen zijn er duidelijke winnaars, maar ook verliezers....
Qvevri, anfore, tinajas en talhas
Qvevri of kvevri zijn aardwerken kruiken die van oorsprong uit Georgië stammen (in het Georgisch: ქვევრი). Na het vormen en...
Wijnbreinbrekers: Mycorrhiza
Mycorrhiza is een vorm van symbiose tussen bodemschimmels en de wortels van planten, ook druivenplanten, waarbij wederzijds voedsel wordt uitgewisseld....