Verschillende Terroirs in de Toscane Toscane is niet alleen bekend om zijn prachtige natuur en lekker eten maar vooral om haar wijnen. Toscane is dan ook wereldwijd een “merk” geworden.
Mario Turrini van het huis Caparzo en Maria Pia Graziani van het huis Sorbaiano nemen u mee op een reis door de prachtige Toscaanse wijnvelden.
FATTORIA DI SORBAIANO, dit wijngoed ligt net 1 km van Montecatini Val di Cecina, een klein middeleeuws dorpje hoog op een heuvel.
| |||
Misschien ook iets voor u
Wijnbreinbrekers – Hele trossen
Het vergisten van hele trossen wordt steeds populairder, zowel voor witte wijnen als voor rosé en rode wijnen. De aspecten...
De klasse van kalk
Wat zou de wijnwereld zijn zonder kalkbodems? tekst en foto’s: Lars Daniëls In Europa komen zoveel van de beste wijnen...
Aanbevolen wijnen: Veneto en Delle Venezie witte wijnen
Ronald de Groot en Lars Daniëls lichten als sneak preview op de rubriek ‘Geproefde Wijnen’ in het magazine, enkele wijnen...
Van Prälat tot Pofadder
Over de etymologie van wijngaardnamen Wijngaarden dragen vaak namen en soms zijn deze prachtig. Van oudsher was het normaal en...
Wijnbreinbrekers – Huglin-index
De Huglin-index (HI) is een warmte-index, ontwikkeld door Pierre Huglin, speciaal voor de wijnbouw. Alsacien Huglin presenteerde deze in zijn...
Wijnbreinbrekers – Biotype
Nu ik in Piemonte ben, leek me het passend om deze Wijnbreinbreker te plaatsen. In Italië, en niet in de...