Linnen verlaat Jeunes Restaurateurs - Perswijn
Nieuws

Linnen verlaat Jeunes Restaurateurs

Restaurant Linnen heeft het lidmaatschap van de Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) opgezegd. Vanaf 31 december hoort het restaurant in Oisterwijk niet meer bij een van de belangrijke restaurant-organisaties van ons land. Mede-eigenaar en ´gezicht´ van de bediening, Alwin Houwing, is duidelijk: “We kunnen ons niet meer goed vinden in de benadering van de Jeunes Restaurateurs. Kwalitatief zit het niet op het juiste niveau, het heeft voor ons gewoon geen toegevoegde waarde.”
Restaurant Linnen heeft het lidmaatschap van de Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) opgezegd. Vanaf 31 december hoort het restaurant in Oisterwijk niet meer bij een van de belangrijke restaurant-organisaties van ons land. Mede-eigenaar en ´gezicht´ van de bediening, Alwin Houwing, is duidelijk: “We kunnen ons niet meer goed vinden in de benadering van de Jeunes Restaurateurs. Kwalitatief zit het niet op het juiste niveau, het heeft voor ons gewoon geen toegevoegde waarde.”

JRE koopt wijn in voor de restaurants die bij de organisatie zijn aangesloten. Houwing is niet tevreden. Hij meent dat de kwaliteit van de gezamenlijk ingekochte wijnen tekortschiet, maar Linnen is wel verplicht de afgesproken hoeveelheden te kopen.  “Eind van het jaar komt een vrachtwagen met flessen voorrijden omdat we ons quotum aan huiswijnen niet hebben gehaald. En afnemen zullen we. Maar die wijnen zijn gewoon niet lekker, we verkopen hier nu eenmaal veel meer champagne. Logisch dus om te besluiten dit gezelschap te verlaten.”

Tot nu toe is er nog geen ruchtbaarheid gegeven aan het opstappen van Linnen. “Jeunes Restaurateurs stuurt blijkbaar geen persberichten rond als leden opstappen, alleen als er nieuwe bijkomen,” zegt Alwin Houwing. “Misschien moeten we zelf eens een persbericht gaan rondsturen.” Geen probleem, Alwin, we helpen je graag een handje met de verspreiding van dit nieuws…

Prachtig restaurant trouwens, dat eind volgend jaar gaat verhuizen naar een mooie nieuwe locatie. Een gevoelig verlies voor de Jeunes Restaurateurs, dat is duidelijk.

GrootSpraak, de restaurantgids voor wijnliefhebbers, kende aan Linnen vier druiventrosjes toe. “Twee sommeliers in de zaak met liefde voor het vak en een uitstekende keuken maken van Linnen een echt adres voor de wijnliefhebber,” schreef GrootSpraak. Ook won Linnen onlangs de eerste prijs in de wedstrijd ‘Champagne op de kaart’, in de categorie Toprestaurants.

< Stuur deze pagina door >

Reageer op dit item