LFE en Hardy's uit elkaar - Perswijn
Nieuws

LFE en Hardy’s uit elkaar

Na een jarenlange samenwerking scheiden zich de wegen van Hardy’s en LFE. Deze ‘scheiding’ moet waarschijnlijk worden bezien tegen de achtergrond van een heroriëntatie op de markt van de eigenaar van Hardy’s, Constellation.
Na een jarenlange samenwerking scheiden zich de wegen van Hardy’s en LFE. Deze ‘scheiding’ moet waarschijnlijk worden bezien tegen de achtergrond van een heroriëntatie op de markt van de eigenaar van Hardy’s, Constellation. Dit grootste wijnbedrijf ter wereld heeft inmiddels op meerdere grote markten afscheid genomen van zijn importeur(s), net als nu in Nederland is gebeurd met LFE. De strategie van Constellation –met merken als Hardy’s, Mondavi, etc- lijkt er op gericht te zijn alleen zaken te doen met bedrijven waarin het een ‘controlerend belang’ heeft. Dat maakt zeer nieuwsgierig naar de nieuwe partner van Hardy’s in Nederland…

Consequentie van het uiteengaan met Hardy’s is dat LFE een samenwerking is aangegaan met het Australische McGuigan Simeon Wines. McGuigan Simeon Wines behoort tot de top-5 van wijnproducenten in Australië. McGuigan Simeon heeft een leidende marktpositie in Groot-Brittannië en maakt nu de oversteek naar het Europese vasteland.  

McGuigan Simeon maakt zijn entree op de Nederlandse markt met twee series wijnen. Voor de vakhandel is zijn de Tempus Two-wijnen geselecteerd. Voor de supermarkten wordt een lijn Shiraz en Chardonnay geïntroduceerd met een laag alcoholpercentage van 9,5 procent, zo’n 25 procent minder dan reguliere wijnen. Hiermee haakt McGuigan Simeon in op de internationaal groeiende behoefte aan wijnen met minder alcohol.

En Hardy’s? Er zijn maar weinig grote bedrijven waarin Constellation een ‘controlerend belang’ zal kunnen verwerven. Of zou ABN Amro Capital uit zijn op een snelle winst op zijn onlangs verworven 51-procents aandeel in Baarsma?

< Stuur deze pagina door >

Reageer op dit item