Van Volxem en Clemens Busch nieuwe leden VDP - Perswijn
Nieuws

Van Volxem en Clemens Busch nieuwe leden VDP

VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter) heeft twee wijngoederen uit de Mosel als nieuwe leden in zijn rangen opgenomen. De nieuwkomers zijn Weingut Clemens Busch in Pünderich en Weingut Van Volxem in Wiltingen. Beide deden al enige tijd van zich spreken met wijnen van opmerkelijke kwaliteit. Leden van VDP aan de Mosel opereren gezamenlijk binnen de zogeheten ‘Grosser Ring’, bekend om de jaarlijkse veilingen in Trier.
VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter) heeft twee wijngoederen uit de Mosel als nieuwe leden in zijn rangen opgenomen. De nieuwkomers zijn Weingut Clemens Busch in Pünderich en Weingut Van Volxem in Wiltingen. Beide deden al enige tijd van zich spreken met wijnen van opmerkelijke kwaliteit. Leden van VDP aan de Mosel opereren gezamenlijk binnen de zogeheten ‘Grosser Ring’, bekend om de jaarlijkse veilingen in Trier.

Afgezien van Heymann-Löwenstein in Winningen is het bedrijf van Clemens en Rita Busch  het eerste wijngoed uit het relatief onbekende deel van de Mosel stroomafwaarts van Traben-Trarbach dat tot de Grosser Ring wordt toegelaten. Hun wijngoed omvat ruim 9,5 hectare wijngaard met overwegend riesling binnen de Lage Pündericher Marienburg, aangeplant op zowel blauwe, grijze als rode leisteen.

Bij het wijngoed Van Volxem – de naam is van Vlaamse origine – is sprake van een terugkeer binnen de gelederen van VDP. Na een mindere periode is het onder leiding van Roman Niewodniczanski – duidelijk niet van Vlaamse origine – sinds 2000 weer terug in vorm gekomen. Ook hier draait alles om riesling, maar dan Devonschiefer langs de Saar. De 20 hectare wijngaard zijn verdeeld over Lagen als Wiltinger Gottesfuss, Braunfels en Kupp. Kanzemer Altenberg en Scharzhofberg.

Reageer op dit item