Winnaars Champagne op de kaart 2007 - Perswijn
Nieuws

Winnaars Champagne op de kaart 2007

Tijdens de bijzondere Champagne-proeverij Le Tour de Champagne in restaurant Ciel Bleu in het Okura Hotel werden de winnaars bekendgemaakt van de wedstrijd Champagne op de kaart 2007. De wedstrijd is een initiatief van Perswijn en het Champagne Informatie Centrum, die deze wedstrijd dit jaar voor het eerst organiseerden. Er waren drie categorieën, namelijk toprestaurants (7,5 op de schaal van Grootspraak), restaurants (tot 7,5 op de schaal van Grootspraak) en wijnbars.
Tijdens de bijzondere Champagne-proeverij Le Tour de Champagne in restaurant Ciel Bleu in het Okura Hotel werden de winnaars bekendgemaakt van de wedstrijd Champagne op de kaart 2007. De wedstrijd is een initiatief van Perswijn en het Champagne Informatie Centrum, die deze wedstrijd dit jaar voor het eerst organiseerden.
Er waren drie categorieën, namelijk toprestaurants (7,5 op de schaal van Grootspraak), restaurants (tot 7,5 op de schaal van Grootspraak) en wijnbars.
De jury – Ronald de Groot (Hoofdredacteur Perswijn & Grootspraak), Gert Crum (wijnschrijver) en Stéphanie van Rantwijk (Champagne Informatie Centrum) – lette vooral op diversiteit, variëteit en champagne per glas. 
Meer dan 30 restaurants deden mee aan de wedstrijd met veelbelovende en verrassend mooie kaarten. De keuze was dan ook niet altijd gemakkelijk.

De winnaars zijn:
Categorie toprestaurants
Restaurant Linnen, Oisterwijk

Categorie restaurants
Restaurant de Poort, De Lier

Categorie wijnbars
Twenty Third Bar, Amsterdam

Zij kregen een magnum champagne, een midweek/lang weekend Champagne en een aparte vermelding in de volgende editie van Grootspraak (http://www.grootspraak.nl/).

Veel prachtige cuvées van verschillende Champagne producenten stonden klaar om op de winnaars te toasten, op een zeer geslaagde Tour de Champagne.

< Stuur deze pagina door >

Reageer op dit item