Steffen Christmann nieuwe voorzitter VDP - Perswijn
Nieuws

Steffen Christmann nieuwe voorzitter VDP

De 42-jarige Steffen Christmann uit Gimmeldingen in de Pfalz is tijdens de  jaarvergadering van VDP op 4 juli unaniem tot nieuwe voorzitter gekozen. Christmann is de opvolger van Michael Prinz zu Salm-Salm, die de post sinds 1990 bekleed had. Christmann heeft het voornemen uitgesproken de door zijn voorganger geïnitieerde en geleidelijk uitgewerkte wijngaardclassificatie tot een goed einde te brengen.
De 42-jarige Steffen Christmann uit Gimmeldingen in de Pfalz is tijdens de  jaarvergadering van VDP op 4 juli unaniem tot nieuwe voorzitter gekozen. Christmann is de opvolger van Michael Prinz zu Salm-Salm, die de post sinds 1990 bekleed had.

De overige leden van het – uitgebreide – presidium zijn: Michael Graf Adelmann (Graf Adelmann, Kleinbottwar), Reinhard Löwenstein (Heymann-Löwenstein, Winningen), Armin Diel (Schlossgut Diel, Burg Layen), Paul Fürst (Rudolf Fürst, Bürgstadt), Joachim Heger (Heger, Ihringen) en Wilhelm Weil (Robert Weil, Kiedrich).

Christmann heeft het voornemen uitgesproken de door zijn voorganger al in 1992 geïnitieerde en sindsdien geleidelijk uitgewerkte wijngaardclassificatie met o.a. Erste Lagen en Grosse Gewächse tot een goed einde te brengen. Ook wil hij zich sterk maken voor het consequent handhaven van strenge kwaliteitsnormen voor leden van VDP.  De toonaangevende vereniging van Prädikatsweingüter telt momenteel ongeveer 200 leden en hoopt in 2010 het 100-jarig jubileum te vieren.  

http://www.vdp.de/

Reageer op dit item