Gedupeerde wijnbeleggers samen in actie - Perswijn
Nieuws

Gedupeerde wijnbeleggers samen in actie

Beleggers die de dupe zijn geworden van het wijnbeleggingsbedrijf Bordeaux Advisory hebben de krachten gebundeld. Ze willen als Stichting Bobel (Bordeaux Beleggers Belangen) gezamenlijk actie ondernemen tegen de twee bedrijven om hun ingelegde geld terug te krijgen. Om daarin te slagen, heeft de stichting een advocaat in de arm genomen.
Beleggers die de dupe zijn geworden van het wijnbeleggingsbedrijf Bordeaux Advisory hebben de krachten gebundeld. Ze willen als Stichting Bobel (Bordeaux Beleggers Belangen) gezamenlijk actie ondernemen tegen het bedrijf om hun ingelegde geld terug te eisen. Om dat voor elkaar te krijgen, heeft de stichting een advocaat in de arm genomen: Van Ewijk Van de Wouw Advocaten gaat de belangen van Bobel behartigen.

Hoewel de oprichtingsakte van de Stichting Bobel nog niet is gepasseerd, is wel een website in de lucht. Hierop wordt informatie gegeven over de vermeende oplichtingspraktijken van Bordeaux Advisory. Kort samengevat: beleggers kopen bij Bordeaux Advisory wijn, die later met winsten van 30 procent of meer doorverkocht zouden worden, beloofde Bordeaux Advisory. De beleggers merkten dat de werkelijkheid wat minder rooskleurig was: de aangekochte wijn was bij Bordeaux Advisory duurder dan bij gerenommeerde wijnhandelaren, in sommige gevallen betaalde ze bij het wijnbeleggingsbedrijf wel acht keer zo veel. Bovendien betaalden beleggers aan Bordeaux Advisory kosten voor opslag en loon. De kans dat de wijn door Bordeaux Advisory aan wijnkenners wordt verkocht voor bedragen die én de vaste kosten, én de beloofde opbrengst voor de beleggers dekken, zijn minimaal. Op de site staat: “De stichting vermoedt dat de wijn dan ook voornamelijk wordt gekocht door mensen die geen verstand hebben van wijn. Mensen zoals uzelf.”

Bordeaux Advisory verhuisde vorig jaar naar Luxemburg, nadat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) het bedrijf geen vergunning gaf aan om als financieel tussenpersoon op te mogen treden. Gedupeerden van Bordeaux Advisory kunnen zich aansluiten bij de Stichting Bobel via de website http://www.bobel.nl/.

Reageer op dit item