Hof van Twente: weer Publieksprijs Rosé aan Zee - Perswijn
Nieuws

Hof van Twente: weer Publieksprijs Rosé aan Zee

De beste rosé van 2006 komt uit de Wijngaard Hof van Twente. Alweer, want vorig jaar wist de Nederlandse wijngaard ook de prijs voor de favoriete rosé op het evenement Rosé aan Zee binnen te slepen. Rosé aan Zee beleefde zaterdag 9 en zondag 10 juni zijn eerste lustrum, de organisatoren kijken terug op een heerlijk ontspannen evenement met uitzonderlijke drukte.
Op zaterdag 9 en zondag 10 juni vierde Rosé aan Zee, de unieke roséproeverij aan het strand, zijn eerste lustrum met een bijzonder goed bezocht evenement. Organisator Uitgeverij De Wijnpers kan terugzien op een heerlijk ontspannen evenement, dat vooral zaterdag bijzonder druk was. Zo’n 150 rosé’s van meer dan 25 importeurs stonden op de proeftafels.

Ditmaal helaas geen zonovergoten terras van Beachclub ‘De Oase’ in Scheveningen, maar een overkapping die moest zorgen dat er ook bij een bui probleemloos kon worden doorgeproefd. Uiteindelijk viel er geen druppel, maar was het wel ongedwongen gezellig in de knusse strandtent.  Door bijna 600 gasten werd zeer geanimeerd en serieus geproefd.

Het succes van deze Rosé aan Zee is natuurlijk ook te danken aan de mooie wijnen die de deelnemende importeurs op de proeftafels hadden staan en zeker aan de samenwerking tussen de geoliede teams van Beachclub ‘De Oase’ en Perswijn. De maaltijden werden dit jaar zeer gewaardeerd door de sponsoring en recepten van Rosé d’Anjou.

Gedurende zaterdag en zondag konden de bezoekers weer hun favoriete Rosé te kiezen. Rond 20.00 uur werden de winnaars bekend gemaakt. Voor de einduitslag werden de punten van beide dagen bij elkaar opgeteld, met de volgende, zeer verrassende  uitslag:

1.                  De Beste Rose 2006: Wijngaard Hof van Twente 2006, De Sueterie.

2.                  Domaine Les Rouesses, Reuilly Rosé, 2006, Loire (Frankrijk) (Wijnshopper BV)

3.                  Castano Mmmm 2006, Monastrell, Yecla (Spanje)  (La Gironde Wijnimport)

Na het proeven was er ook nog veel te drinken en te genieten, de liefhebbers bleven na de strandmaaltijd nog lang hangen.

Reageer op dit item