Château La Pointe (Pomerol) te koop - Perswijn
Nieuws

Château La Pointe (Pomerol) te koop

Het is even een poosje rustig geweest in makelaarskringen te Bordeaux, maar nu is het weer zover. Opnieuw staat daar een bekend château openlijk te koop. Ditmaal betreft het Château La Pointe in Pomerol, dat eigenlijk al een half jaar officieus op de markt was. Voor wie geïnteresseerd mocht zijn in een wijnbelegging die naam waardig, huidig eigenaar Stéphane d’Arfeuille heeft momenteel een vraagprijs in gedachte van 32 miljoen euro.
Het is even een poosje rustig geweest in makelaarskringen te Bordeaux, maar nu is het weer zover. Opnieuw staat daar een bekend château openlijk te koop. Ditmaal betreft het Château La Pointe in Pomerol, dat eigenlijk al een half jaar officieus op de markt was.

Voor wie geïnteresseerd mocht zijn in een  wijnbelegging die naam waardig, huidig eigenaar Stéphane d’Arfeuille heeft momenteel een vraagprijs in gedachte van 32 miljoen euro. Aanvankelijk was dat 40 miljoen, maar gelet op het uitblijven van een serieus bod bleek dat wat te hoog gegrepen. Volgens onbevestigde geruchten – we hebben het tenslotte over Bordeaux! – zouden al wel diverse gegadigden belangstelling getoond hebben.

De eventuele koper krijgt met La Pointe een wijngoed met 21,5 hectare wijngaard en een park van 3,5 hectare. Het is daarmee een van de grotere bezittingen binnen de appellation Pomerol. Een probleempje is alleen dat het terroir met zijn zandige bodem niet optimaal is om grote wijnen te produceren. Kwalitatief gezien behoren de 120 duizend flessen die hier jaarlijks geproduceerd worden daarom eerder tot de middenmoot.

Reageer op dit item