Klassement Crus Bourgeois ongeldig verklaard - Perswijn
Nieuws

Klassement Crus Bourgeois ongeldig verklaard

Zoals verwacht heeft het gerechtshof in Bordeaux op 27 februari j.l. het uit 2003 daterende klassement van de Crus Bourgeois du Médoc in zijn geheel ongeldig verklaard. Aan de totstandkoming ervan kleefden dusdanig veel juridische haken en ogen dat een hoge magistraat in Bordeaux eind januari om vernietiging had gevraagd. Degenen die zich destijds tekortgedaan voelden, hebben hiermee dus hun slag binnengehaald. Of de kous daarmee af is, is echter vraag twee. Het klassement van 1932 kan immers bezwaarlijk nog representatief
Zoals verwacht heeft het gerechtshof in Bordeaux op 27 februari j.l. het uit 2003 daterende klassement van de Crus Bourgeois du Médoc in zijn geheel ongeldig verklaard. Aan de totstandkoming ervan kleefden dusdanig veel juridische haken en ogen dat een hoge magistraat in Bordeaux eind januari om vernietiging had gevraagd. Degenen die zich destijds tekortgedaan voelden, hebben hiermee dus hun slag binnengehaald. Of de kous daarmee af is, is echter vraag twee. Het klassement van 1932 kan immers bezwaarlijk nog representatief genoemd worden voor de situatie van nu. Nog maar eens een poging wagen om een nieuw klassement op te stellen? Alleen zullen potentiële juryleden wel drie keer nadenken voor ze zitting nemen in een selectiecommissie

Reageer op dit item