Sommelier Noël Vanwittenbergh verlaat ‘zijn’ Cafe Roux, het restaurant van The Grand in Amsterdam. Per 1 april treedt hij in dienst van Okura, zodat hij zal gaan werken voor restaurant Ciel Bleu (8/10 puntin in de Grootspraak-gids). Het is met pijn in het hart, maar de overstap was naar zijn zeggen onvermijdelijk. “Inmiddels zo ongeveer een jaar geleden kreeg ik te horen dat The Grand wilde bezuinigen op de wijnvoorraad. Ik heb geprobeerd dat te voorkomen, maar er was geen houden aan.Sommelier Noël Vanwittenbergh verlaat ‘zijn’ Cafe Roux, het restaurant van The Grand in Amsterdam. Per 1 april treedt hij in dienst van Okura, zodat hij zal gaan werken voor restaurant Ciel Bleu (8/10 punten in de Grootspraak-gids). Het is met pijn in het hart, maar de overstap was naar zijn zeggen onvermijdelijk. “Inmiddels zo ongeveer een jaar geleden kreeg ik te horen dat The Grand wilde bezuinigen op de wijnvoorraad. Ik heb geprobeerd dat te voorkomen, maar er was geen houden aan. Er worden weer miljoenen geïnvesteerd, maar het hotel heeft toch duidelijk prioriteit. Ik vermoed dat we binnen de Accor-groep toch een beetje een buitenbeentje zijn, en het streven lijkt er op gericht te zijn iedereen gelijk te schakelen. Een aardig restaurant met een niet al te grote wijnkaart past in dat streven. Voor mij is het pijnlijk, want ik heb dit helemaal opgebouwd. In het Okura krijg ik de ruimte weer een wijnkaart op dit niveau te maken. Dus ik ben blij met de overstap, hoeveel pijn het me ook doet.” Het betekent in elk geval dat we in Ciel Bleu iets moois mogen verwachten.
Misschien ook iets voor u
Voorwoord PERSWIJN #4 2025
In Perswijn #4 leest u over de kustwijnen van Maremma Toscana, de relatief jonge AOP Coteaux Bourguignons, de twee troeven...
PERSWIJN #4 komt uit op 1 juli 2025
In Perswijn #4 leest u over de kustwijnen van Maremma Toscana, de relatief jonge AOP Coteaux Bourguignons, de twee troeven...
Aanbevolen wijnen: Chardonnay uit Zuid-Afrika
Lars Daniëls licht als sneak preview op de rubriek ‘Geproefde Wijnen’ in het magazine, enkele wijnen uit die opmerkelijk zijn...
Vaderdagcadeau voor wijnliefhebbers: e-book
Vaderdagcadeau voor de wijnliefhebber Zoek je een stijlvol en origineel vaderdagcadeau?Het e-book ‘8x wijn in weinig woorden’ van Lars Daniëls...
Symington Vintage Port Day
Na eerdere succesvolle edities in de afgelopen twee jaar in Amsterdam en Londen vond op 19 mei de derde editie...
Welkom aan BELBUL, de sprankelende merknaam voor Belgische mousserende wijn!
Maandag 12 mei 2025 vond een historische gebeurtenis plaats in de geschiedenis van de Belgische wijn. BelBul, een gedeponeerde merknaam...