Surprise! Voor het eerst sinds ruim een halve eeuw heeft Michelin een vrouwelijke chef met drie sterren onderscheiden. Het is Anne-Sophie Pic (37) van Maison Pic in Valence. Ze is daarmee pas de vierde vrouw die deze eer ooit te beurt viel. In 1933 kregen Eugénie Brazier en Marie Bourgeois drie sterren, Marguerite Bise in 1951.
Anne-Sophie Pic stamt uit een bekend geslacht van topkoks. Zowel haar grootvader als haar vader kookten volgens Michelin op het allerhoogste niveau. Aardig is ook dat Pic na 15 jaar weer terug is op dat niveau. Na de dood van Anne-Sophies vader Jacques in 1992 was het zijn derde ster kwijtgeraakt.
Surprise! Voor het eerst sinds ruim een halve eeuw heeft Michelin een vrouwelijke chef met drie sterren onderscheiden. Het is Anne-Sophie Pic (37) van Maison Pic in Valence. Ze is daarmee pas de vierde vrouw die deze eer ooit te beurt viel. In 1933 kregen Eugénie Brazier en Marie Bourgeois drie sterren, Marguerite Bise in 1951.
Anne-Sophie Pic stamt uit een bekend geslacht van topkoks. Zowel haar grootvader als haar vader kookten volgens Michelin op het allerhoogste niveau. Aardig is ook dat Pic na 15 jaar weer terug is op dat niveau. Na de dood van Anne-Sophies vader Jacques in 1992 was het zijn derde ster kwijtgeraakt.
Er zijn nog meer gelukkigen. In Parijs was het zelfs drie keer raak.
Yannick Alléno van Le Meurice, Frédéric Anton van Le Pré Catelan en Pascal Barbot van L’Astrance mogen zich nu ook tot de Franse gastronomische elite rekenen. Een opvallend snelle comeback na de degradatie in 2005 was er voor Jacques Lameloise en zijn gelijknamige restaurant in Chagny-en-Bourgogne. Maar er waren ook verliezers. In Parijs moeten bekende etablissementen als Le Cinq (George V) en Taillevent het voortaan met twee sterren stellen.
De Guide Rouge 2007 onderscheidt in totaal 26 restaurants met 3 sterren, 65 met twee en 436 met een ster.
Misschien ook iets voor u
Champagne verandert
In de jaren dat ik me met de Champagne bezighoud, is de streek enorm veranderd. En zeker ten goede, waardoor...
Voorwoord video PERSWIJN #7 2025
https://youtu.be/U_1EQPhlXcc In Perswijn #7 maakt u kennis met een bont gezelschap uit Los Chacayes en klaterfrisse wijnen uit zowel de...
Perswijn #7 op 20 oktober in de winkel
PERSWIJN #7-2025 – Daar is-ie! In Perswijn #7 leest u over rode Saint-Chinian uit de koelkast, Vulkanland en Savoie en...
Overpeinzingen: To bio or not to bio
Wat moeten we denken van de volgende uitspraak? ‘Ik snap niet goed dat ik darmkanker heb, want ik heb altijd...
Droomreis – Rondje Californië, deel 2
Wat is een reis naar Californië zonder een bezoek aan de beroemdste wijngebieden? Napa Valley en Sonoma, met hun subgebieden,...
Overpeinzingen: Waar rook is, was vuur
De omgeving laat zich nog het beste omschrijven als een soort maanlandschap. Zwartgeblakerd, kale stammen, overal waar je kijkt. We...



