Surprise! Voor het eerst sinds ruim een halve eeuw heeft Michelin een vrouwelijke chef met drie sterren onderscheiden. Het is Anne-Sophie Pic (37) van Maison Pic in Valence. Ze is daarmee pas de vierde vrouw die deze eer ooit te beurt viel. In 1933 kregen Eugénie Brazier en Marie Bourgeois drie sterren, Marguerite Bise in 1951.
Anne-Sophie Pic stamt uit een bekend geslacht van topkoks. Zowel haar grootvader als haar vader kookten volgens Michelin op het allerhoogste niveau. Aardig is ook dat Pic na 15 jaar weer terug is op dat niveau. Na de dood van Anne-Sophies vader Jacques in 1992 was het zijn derde ster kwijtgeraakt.
Surprise! Voor het eerst sinds ruim een halve eeuw heeft Michelin een vrouwelijke chef met drie sterren onderscheiden. Het is Anne-Sophie Pic (37) van Maison Pic in Valence. Ze is daarmee pas de vierde vrouw die deze eer ooit te beurt viel. In 1933 kregen Eugénie Brazier en Marie Bourgeois drie sterren, Marguerite Bise in 1951.
Anne-Sophie Pic stamt uit een bekend geslacht van topkoks. Zowel haar grootvader als haar vader kookten volgens Michelin op het allerhoogste niveau. Aardig is ook dat Pic na 15 jaar weer terug is op dat niveau. Na de dood van Anne-Sophies vader Jacques in 1992 was het zijn derde ster kwijtgeraakt.
Er zijn nog meer gelukkigen. In Parijs was het zelfs drie keer raak.
Yannick Alléno van Le Meurice, Frédéric Anton van Le Pré Catelan en Pascal Barbot van L’Astrance mogen zich nu ook tot de Franse gastronomische elite rekenen. Een opvallend snelle comeback na de degradatie in 2005 was er voor Jacques Lameloise en zijn gelijknamige restaurant in Chagny-en-Bourgogne. Maar er waren ook verliezers. In Parijs moeten bekende etablissementen als Le Cinq (George V) en Taillevent het voortaan met twee sterren stellen.
De Guide Rouge 2007 onderscheidt in totaal 26 restaurants met 3 sterren, 65 met twee en 436 met een ster.
Misschien ook iets voor u
Overpeinzingen: Muurtje bouwen
We kunnen er niet omheen. Deze week wordt gedomineerd door de Amerikaanse verkiezingen. Ik krijg wel eens het idee dat...
Voorwoord PERSWIJN #7 2024
Ronald de Groot en Lars Daniëls vertellen in hun voorwoord video wat u kunt verwachten in perswijn #7 Bij Perswijn...
Perswijn 7 met supplement Spaanse wijnen komt uit op 21 oktober
Het supplement Spaanse wijnen staat vol met de talenten uit dit belangrijke wijnland; zowel klassiekers als moderne wijnen. U leest...
Aan tafel met Birgit Monard en sommelier Jasper Rijkers
PERSWIJN gaat met een importeur en sommelier aan tafel. Wat zijn de beste wijn-spijscombinaties? Voor Perswijn #proeven7 we blind o.a....
Perswijn proeverijen najaar 2024
Wij heten u graag van harte welkom op onze najaarsproeverijen. U kunt uw entréekaart reserveren via onze website. Maandag...
Txomins kelder, ofwel zestig jaar Rekondo
Sinds mijn partner en ik iedere zomer naar ons vakantiehuis in Portugal rijden is restaurant Rekondo in San Sebastian een...