Villa Maria 2006, Sauvignon - Perswijn
Nieuws

Villa Maria 2006, Sauvignon

Terug uit Nieuw-Zeeland is het weer even bijkomen van de jetlag. Je zit daar precies op 12 uur van onze tijd, dus helemaal tegenover onze eigen klok. Het menselijk lichaam heeft, na een reis door de tijd van meer dan 24 uur, toch een paar dagen nodig om te herstellen. We doen dat met een wijn die we tegenkwamen in Marlborough, de heerlijke Sauvigon blanc van Villa Maria. Typisch Marlborough. Een bezoek aan deze streek, noordelijk op het Zuider Eiland van Nieuw Zeeland, is een belevenis.
Villa Maria, Sauvignon blanc Private Bin 2006, Marlborough

Terug uit Nieuw-Zeeland is het weer even bijkomen van de jetlag. Je zit daar precies op 12 uur van onze tijd, dus helemaal tegenover onze eigen klok. Het menselijk lichaam heeft, na een reis door de tijd van meer dan 24 uur, toch een paar dagen nodig om te herstellen. We doen dat met een wijn die we tegenkwamen in Marlborough, de heerlijke Sauvigon blanc van Villa Maria. Typisch Marlborough.

Een bezoek aan deze streek, noordelijk op het Zuider Eiland van Nieuw Zeeland, is een belevenis. Het terroir is volledig anders dan in Europa. De wijngaarden met sauvignon blanc liggen allemaal in het platte stuk van het dal, op een ondergrond van oude rivierkeien. In Frankrijk zou dat volstrekt onmogelijk zijn. Daar liggen goede wijngaarden altijd op een heuvel, in verband met de noodzaak het regenwater af te voeren. Die noodzaak is er in Marlborough niet. Hier valt amper genoeg regen om de druiven voldoende water te geven. In het koele klimaat van deze streek is het vooral de sauvignon blanc (naast de chardonnay en de pinot noir) die uitstekend gedijt. Het klimaat is koel genoeg om het mooi fris te houden en warm genoeg om hem prima te laten rijpen, zodat hij mooi krachtig en sappig is. Heerlijk. Die van 2006 is heerlijk uitgebalanceerd, met in de geur bloemen, kruisbessen en wat appel, de smaak is heerlijk sappig en ongecompliceerd, met veel wit fruit en goede zuren, verfrissend en breed.

Mitra, € 9,99 http://www.mitra.nl/

Reageer op dit item