Baarsma neemt Kaapkelder over - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Baarsma neemt Kaapkelder over

Vanaf 15 januari 2007 neemt Baarsma Wine Group Holding de distributie van het Kaapkelderassortiment over. Deze portfolio wordt geproduceerd door Distell, de grootste leverancier van kwaliteitswijnen in Zuid-Afrika. De overgang van de Distellwijnen is volgens Baarsma in goed overleg gegaan met de huidige distributeur Vinites. Zuid-Afrikaanse wijnen vertegenwoordigen nog steeds een belangrijk groeisegment voor de Nederlandse markt. De distributieovername van Kaapkelder maakt dan ook onderdeel uit van de groeistrategie van Baarsma Wine Group Holding.
Vanaf 15 januari 2007 neemt Baarsma Wine Group Holding de distributie van het Kaapkelderassortiment over. Deze portfolio wordt geproduceerd door Distell, de grootste leverancier van kwaliteitswijnen in Zuid-Afrika. De overgang van de Distellwijnen is volgens Baarsma in goed overleg gegaan met de huidige distributeur Vinites.

Zuid-Afrikaanse wijnen vertegenwoordigen nog steeds een belangrijk groeisegment voor de Nederlandse markt. De distributieovername van Kaapkelder maakt dan ook onderdeel uit van de groeistrategie van Baarsma Wine Group Holding. Het assortiment Distellwijnen bestaat naast de Cape Legends wijnen onder andere uit de merken Drostdy-Hof, Fleur du Cap, Durbanville Hills en Two Oceans. Door de overname van het Distellassortiment kan Baarsma Wine Group Holding nog beter inspelen op de gesignaleerde toenemende vraag naar Zuid-Afrikaanse kwaliteitswijnen.

Baarsma Wine Group Holding is marktleider in de Benelux met als werkmaatschappijen o.a. Wine Excel, Oud Reuchlin & Boelen, Baarsma Wine Group Nederland, Hasselt Millesime en Wijnkoperij Wielinga. Enige maanden geleden werd ook Léon Colaris overgenomen. Deze gespecialiseerde wijnbedrijven werken geheel zelfstandig en hebben sterke  marktposities binnen de verschillende segmenten van  wijnmarkt.

In de komende jaren wil Baarsma de groeistrategie continuëren met als doel de positie in Noord-West Europa te versterken.

Reageer op dit item