Winnaars Amsterdamse huiswijncompetitie - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Winnaars Amsterdamse huiswijncompetitie

Op een druilerige maandagavond was het feest in restaurant hotel de Goudfazant in Amsterdam. De Amsterdamse Huiswijncompetitie kwam ten einde, er moesten prijzen uitgereikt worden. Restaurantgids Iens had, in samenwerking met Cuno van ‘t Hoff, een mooie proeverij in petto voor de bezoekers. Het oversteken van het IJ bleek voor de gasten geen probleem. Het was af en toe zo druk dat je moeilijk van de ene kant naar de andere kant van de zaal kwam. Het mocht de pret gelukkig niet drukken. Ondanks de volle zaal was het prima in orde met de atmosfeer.
Op een druilerige maandagavond was het feest in restaurant hotel de Goudfazant in Amsterdam. De Amsterdamse Huiswijncompetitie kwam ten einde, er moesten prijzen uitgereikt worden. Restaurantgids Iens had, in samenwerking met Cuno van ‘t Hoff, een mooie proeverij in petto voor de bezoekers. Het oversteken van het IJ bleek voor de gasten geen probleem. Het was af en toe zo druk dat je moeilijk van de ene kant naar de andere kant van de zaal kwam. Het mocht de pret gelukkig niet drukken. Ondanks de volle zaal was het prima in orde met de atmosfeer. Na het proeven van de wijnen en het uitreiken van de prijzen gingen de tafels aan de kant. Tijd om te dansen.

De winnaars op een rij:

Eetcafé’s
– Letting, wit: Colombelle d’André Daguin 2005, importeur: Pasteuning
– Simpel, rosé: Montemar 2005, importeur: van Krimpen/les Généreux
– ‘t Weesperplein, rood: Osaado 2005, importeur: Hocras

Restaurants
– Witte Uyl, wit: François Chidaine 2005, importeur: Wijntapperij 143
– Gespot, rosé: Mirambeau 2005, importeur: Kwast
– Burgers Patio/Palladio/District V, rood: Branciforti 2004, importeur: Douwe Walinga

Toprestaurants
– Het Tuynhuis, wit: Abadal 2005, importeur: Okhuysen
– Ciel Bleu, rosé: Hoya de Cadenas 2004, importeur: Oud Reuchlin & Boelen
– The Dylan, rood: Baron Philippe de Rothschild 2003, importeur: Fourcroy Lenselink

Reageer op dit item