Visrestaurant van het jaar: Kromme Watergang, Hoofdplaat - Perswijn
Nieuws

Visrestaurant van het jaar: Kromme Watergang, Hoofdplaat

Waar anders zijn de beste visrestaurants te vinden dan in Zeeland? Zo uit de zee op het bord, dat is het hier, en wat kan daar tegenop? Daarnaast is er ook de klandizie om er écht van te genieten. Want denk maar niet dat je veel Nederlanders ziet aan de lunch in een restaurant als dit, de voortreffelijke Kromme Watergang in het dorpje Hoofdplaat. Nee, het zijn de Belgische zakenlieden die hier de zaak en zijn mooie producten rond het middaguur draaiende houden. En dan blijven de spullen natuurlijk ook lekker vers, als er ’s avonds dan nog een mooie partij doorheen gaat.
Chef Edwin Vinke heeft de afgelopen jaren een hoog niveau bereikt in zijn bereidingen van oesters, coquilles, langoustines, in geweldige gerechten, puur, lichtvoetig, zonder boter, zuiver en speels. Het begint al met prachtige amuses, origineel, op basis van het meest verse uit de naburige wateren, zoals oesters en mosselen, met een kleine bewerking, gegratineerd, met wat schuim. Combinaties van smaken van fruit, schaal- en schelpdieren en aardse elementen. Pure creativiteit, gedurfde combinaties en smaken. Oosterscheldekreeft heeft daarnaast een hoofdrol in deze fraaie opvoering. Wat een genot. Dit is vis op zijn mooist, in de meest pure vorm, gemaakt door een buitengewoon creatieve chef.

De Kromme Watergang, Slijkplaat 6, 4513 KK Hoofdplaat, 0117-348696

Bestel hier

Reageer op dit item