Champagne aan Zee - Perswijn
Champagne
Achtergrond & Interviews

Champagne aan Zee

Volle zaal met veel kwaliteits-Champagnes en prachtige Mousserende wijnen op Champagne aan Zee en Sprankelend! 2007. De Wintertuin en omliggende zalen van hotels van Oranje te Noordwijk waren op zondag 19 november geheel gewijd aan een grote variëteit aan ‘gewone’ mousserende wijnen en Champagnes.
Er was voor gekozen om het evenement wat minder massaal te laten zijn, en dat streven was meer dan geslaagd. De ruim zeshonderd bezoekers genoten van de mooie Champagnes, Cava’s en andere mousserende wijnen van meer dan dertig importeurs. Ook producenten waren aanwezig.
Volle zaal met veel kwaliteits-Champagnes en prachtige Mousserende wijnen op Champagne aan Zee en Sprankelend! 2007. De Wintertuin en omliggende zalen van hotels van Oranje te Noordwijk waren op zondag 19 november geheel gewijd aan een grote variëteit aan ‘gewone’ mousserende wijnen en Champagnes.
Er was voor gekozen om het evenement wat minder massaal te laten zijn, en dat streven was meer dan geslaagd. De ruim zeshonderd bezoekers genoten van de mooie Champagnes, Cava’s en andere mousserende wijnen van meer dan dertig importeurs. Ook producenten waren aanwezig. Eric Rodez uit de Champagne liet een mooie serie heel eigenzinnige Champagnes proeven en Collalto presenteerde zijn bijzondere Prosecco’s. Bijzondere geleide proeverijen werden gehouden door elegante Champagnes naast fraaie amuses van enkele topchefs te zetten. Een bijzondere happening, zoals de prachtige Champagnes van Ruinart in combinatie met heerlijke amuses van Paul de Groote, sous-chef van Inter-Scaldes. Nicolas Feuillatte werd gecombineerd met heerlijke hapjes van Marco Groote, de chef van Hilton Rotterdam. De mooie Champagnes van Pol Roger vormden een mooie combinatie met de amuses van Mario de Ridder van De Zwethheul. De Champagnes van Bollingers werden in het zonnetje gezet door Edwin Vinke, de chef van Visrestaurant van het jaar 2007, de Kromme Watergang, die zich ook had ontfermd over de amuses bij de Champagnes van Taittinger, samen met Marco Groote. Hulde voor de mooie hapjes, de proevers waren zeer onder de indruk van de mooie combinaties.

Net als de voorgaande jaren werden door Perswijn ook nu weer de prijzen van de wedstrijden bekend gemaakt.

Winnaar ‘beste Mousserende wijn Brut’
In de finale stonden mousserende wijnen uit alle windstreken, van Australië tot Zuid-Afrika, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië. Het was dan ook een spannende strijd, met een paar wijnen die in scores (vrijwel) gelijk eindigden. Opvallend was dat de Spaanse mousserende wijnen, de Cava’s, het erg goed deden, met in de einduitslag een eerste en een derde plaats.
De uitslag
1. Zeta, Reserva Z, Cava
Goessens, € 11,45
2. Jansz, Pipers River Brut, 2001, Australian Quality Sparkling
Verbunt, € 21,50
3. Sabaté i Coca, Reserva Fami¬liar 2001
Zwagers, 9

Winnaar ‘beste gewone Brut Champagne’
Het tiental finalewijnen van de wedstrijd om de beste Champagne Brut werd door het panel van een zeer hoogwaardige kwaliteit bevonden. De concurrentie was dan ook zwaar, met gerenommeerde Champagnes als Pol Roger, Roederer, Laurent-Perrier en veel andere grote namen. Voor de tweede keer werd Philipponnat Royal Réserve de -wellicht verrassende- winnaar. Een bewijs dat dit huis de laatste jaren weer helemaal terug is van weggeweest.
De uitslag
1. Philipponnat, Royale Réserve
Vinites, 9
2. Gosset, Excellence Brut
Wijnkoperij De Gouden Ton, € 29,95
3. De Sousa, Tradition
Vinoblesse, 8; Les Génereux € 29,95

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot :
wijnpers@wijnpers.nl

Reageer op dit item