Winnaar beste Champagne Brut - Perswijn
Nieuws

Winnaar beste Champagne Brut

Geen Champagne aan Zee zonder een uitverkiezing van een ‘beste Champagne Brut’. Net als bij de wedstrijden voor klassiek Europa werden de winnaars door het Perswijnpanel gekozen de uit de finalewijnen, die bekend werden gemaakt in nr. 7 van Perswijn. Het tiental wijnen op tafel werd door het panel van een zeer hoogwaardige kwaliteit bevonden. De concurrentie was dan ook zwaar, met gerenommeerde Champagnes als Pol Roger, Roederer, Laurent-Perrier en veel andere grote namen.
Geen Champagne aan Zee zonder een uitverkiezing van een ‘beste Champagne Brut’. Net als bij de wedstrijden voor klassiek Europa werden de winnaars door het Perswijnpanel gekozen de uit de finalewijnen, die bekend werden gemaakt in nr. 7 van Perswijn. Het tiental wijnen op tafel werd door het panel van een zeer hoogwaardige kwaliteit bevonden. De concurrentie was dan ook zwaar, met gerenommeerde Champagnes als Pol Roger, Roederer, Laurent-Perrier en veel andere grote namen. Goed daarom ook om blind en zonder enig vooroordeel de winnaar uit te kiezen, en het werd een verrassende winnaar, en zelfs voor de tweede keer: Philipponnat Royal Réserve. Een bewijs dat dit huis de laatste jaren weer helemaal terug van weggeweest is, want de concurrentie was zeer sterk. De oorkonde die aan deze prijs verbonden is, werd in ontvangst genomen door Cathy Moerdijk van importeur Vinites. 
Een zeer eervolle tweede plaats was er voor de Gosset Excellence Brut, de basis-Champagne van dit uitstekende kwaliteitshuis, en bovendien een (relatief) betaalbare Champagne.
De derde plaats ging naar een wijn van een récoltant: De Sousa, een wijn van een klein Champagnehuis uit Avize dat zijn wijnen maakt van eigen wijngaarden, een heerlijk en eveneens zeer betaalbaar glas Champagne, dat in kwaliteit niet onderdoet voor dat van de grote huizen. We kunnen er weer tegen met de feestdagen.

De uitslag:
1. Philipponnat, Royale Réserve
Vinites, 9

2. Gosset, Brut Excellence
Wijnkoperij De Gouden Ton, € 29,95

3. De Sousa, Tradition
Vinoblesse, 8; Les Génereux € 29,95

Reageer op dit item