Restaurant van het jaar: Beluga, Maastricht - Perswijn
Nieuws

Restaurant van het jaar: Beluga, Maastricht

Hier in het zuiden, aan de Maas, in het prachtige Beluga, klopt werkelijk alles. Keuken, bediening, wijnkaart, het is van een hoog niveau. En nog menselijk en persoonlijk ook in de benadering van de gast. Het is duidelijk, na een klein dipje, de afgelopen jaren, heeft Hans van Wolde zich inmiddels ontwikkeld tot een van de absolute toppers van de Hollandse polder. Hij onderscheidt zich van de andere grootheden door zijn keuze voor hét gerecht. Geen parade van kleine hapjes, geen ingewikkelde gerechten met een kakofonie van wel vier of vijf onderdelen, gerechtjes op zich die het allemaal onnodig moeilijk maken. Van Wolde heeft het lef het eenvoudig te houden. Minder is hier meer. Dat eet een stuk rustiger en bovendien maakt het de kans dat de wijn goed bij hét gerecht past een stuk groter. Van Wolde is een meester in de keuze van zijn producten en het creëren van verrassende combinaties. Zelfs van een gewone remoulade, wat de Belgen een ‘frietkottensaus’ noemen, maakt hij iets bijzonders. Maar het blijft in balans, klassiek genoeg, geweldig complex.
Ook de ambiance is passend: de inrichting van het restaurant is uniek. Stijlvol, elegant, ruim en vooral modern. chic en toch informeel. De wijnkaart is zonder meer groots, zeer overtuigend en compleet. De wijnkeuzes in het arrangement uitstekend, de kennis bij de sommeliers zeer goed. Dit is nu eens een wijnarrangement waarin perfecte glazen, écht mooie wijnen worden geschonken, en dat is helaas vrij uitzonderlijk. Een bezoek aan Beluga is op alle vlakken een fantastische belevenis. Beluga verdient de titel ‘Restaurant van het jaar’ ten volle.

Beluga, Plein 1992 12, 6221 JP, Maastricht, 043-3213364

Bestel hier

Reageer op dit item