Volgens een bericht in het dagblad Sud-Ouest van 28 oktober wordt het champagnehuis Louis Roederer binnenkort hoofdaandeelhouder van Château Pichon Longueville Comtesse de Lalalande. Pichon Comtesse, in 1855 geklasseerd als 2e cru, behoort tot de elite van Pauillac. Het telt 85 hectare wijngaard met een van de allermooiste terroirs in de Médoc.
Al enkele maanden waren de familie Miailhe en de inmiddels 82-jarige châtelaine May-Eliane de Lencquesaing,
Volgens een bericht in het dagblad Sud-Ouest van 28 oktober wordt het champagnehuis Louis Roederer binnenkort hoofdaandeelhouder van Château Pichon Longueville Comtesse de Lalalande. Pichon Comtesse, in 1855 geklasseerd als 2e cru, behoort tot de elite van Pauillac. Het telt 85 hectare wijngaard met een van de allermooiste terroirs in de Médoc.
Al enkele maanden waren de familie Miailhe en de inmiddels 82-jarige châtelaine May-Eliane de Lencquesaing, geboren Miailhe, op zoek naar partners. Wanneer het château na haar overlijden in de familie zou blijven, zouden haar erfgenamen te maken krijgen met torenhoge successierechten. Al menig familiebezit in Bordeaux is zodoende noodgedwongen verkocht aan investeringsmaatschappijen of financiële groepen.
De Lencquesaing heeft bewust gezocht naar een familiale groep als nieuwe eigenaar. Uiteindelijk is met Louis Roederer een overeenkomst gesloten voor exclusieve verkooponderhandelingen. Het is de bedoeling dat die nog voor het eind van dit jaren leiden tot een meerderheidsbelang in Pichon Comtesse.
Louis Roederer is een onafhankelijke groep, waarvan 60% van de aandelen in handen is van de familie Rouzaud, die afstamt van de stichter. Behalve in Reims en omgeving is Roederer ook actief in Californië (Roederer Estate), Portugal (Ramos Pinto), de Provence (Domaines Ott) en in Bordeaux. Roederer is in Bordeaux al eigenaar van de châteaux Haut-Beauséjour en De Pez, beide in Saint-Estèphe, alsmede voor de helft van het handelshuis Jean Descaves.
Pichon Comtesse naar Louis Roederer
Misschien ook iets voor u
Symington Vintage Ports 2022
Ondanks het feit dat het oogstjaar 2022 zelfs voor de portproducenten in de Douro extreem was door hitte en droogte...
Uit de oude doos: Chili uitgelegd door Lars Daniëls (2020)
In tijden van corona heeft Lars Daniëls een aantal langere video's gemaakt. In dit uitgebreide video-artikel gaat over Chili, vertelt...
Bodegas Ponce: het nieuwe geluid van Manchuela
Hij schenkt zijn wijnen op perfecte temperatuur, gebruikt Gabriel glazen en krijgt een twinkeling in zijn ogen als hij over...
TOP 40-lijst wijndruiven (deel 5)
We hebben zo’n 4,5 miljoen hectare wijngaard op de wereld. Dat is lekker veel, maar wat zijn nou de meest aangeplante...
Wijnbreinbrekers – Chaptaliseren
Chaptaliseren of chaptalisatie is het toevoegen van suiker aan de most of gistende wijn, om meer alcohol te verkrijgen. Dit...
Tejo transformeert
De wijnregio’s rond Lissabon, en dan vooral Lisboa en Tejo, staan bekend als onuitputtelijke bron van goedkope, betrouwbare, maar weinig...