Champagne aan Zee 2006 - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Champagne aan Zee 2006

Champagne aan Zee & Sprankelend 2006
19 November 2006

Champagne aan Zee & Sprankelend, dit grootste bruisende evenement in Nederland, wordt op zondag 19 november op majestueuze wijze gevierd in Hotels van Oranje te Noordwijk.

In de afgelopen vier jaar is Perswijn er in geslaagd om Champagne aan Zee & Sprankelend op de kaart te zetten. Maar er kan nog véél meer … en op deze vijfde editie laat Perswijn u daar op verrassende wijze kennis mee maken!

Vele champagnehuizen zullen vertegenwoordigd zijn met speciale cuvées op de proeftafels. In verschillende andere zalen kunt u een keur aan fraaie mousserende wijnen uit de gehele wereld proeven. U bent hiermee in de gelegenheid om in één overzichtsproeverij kennis te maken met al deze weelde en uw favoriete champagne en mousserende wijn te kiezen.

Daarnaast zullen er ook een beperkt aantal masterclasses en speciale presentaties plaatsvinden. Afgevaardigden en producenten van een select aantal champagnehuizen laten u de mooiste champagnes proeven en geven daar uitleg over.

Net als vorig jaar zijn ook nu weer de sabreurs aanwezig en demonstreren zij het openen van champagneflessen met de sabel. Een beperkt aantal deelnemers kan praktijkervaring opdoen!

Naast de mooie overzichtsproeverij waar een breed scala aan champagnes en sprankelende wijnen wordt geboden, kunt u tijdens geleide proeverijen leren én genieten van sublieme spijzen in combinatie met bijzondere champagnes. De crème de la crème zal uw tong strelen, want enkele topchefs van Nederland kiezen hun favoriete champagne en zullen daarbij heerlijke gerechten bereiden. U zult ervan overtuigd raken dat champagne een perfecte en veelzijdige maaltijdbegeleider is en beter verdient dan alleen maar bij feesten gedronken te worden.

Vanaf 1 oktober zullen de masterclasses en geleide proeverijen bekend gemaakt worden.

Tijdens Champagne aan Zee & Sprankelend zal Perswijn een nieuwe geheel eigentijdse restaurantgids lanceren. Dat wijn hierbij een belangrijke rol speelt, behoeft geen nadere uitleg.

Kritisch en onafhankelijk worden door onze professionele inspecteurs niet alleen sfeer, ambiance, bediening en gerechten beoordeeld, maar ook de wijnkaart en de combinatie van de wijn met de gerechten is buitengewoon belangrijk. En uiteraard worden op deze dag -feestelijk en op originele wijze- de beste restaurants en chefs bekend gemaakt.

Reageer op dit item