Eerste Michelingids voor San Francisco - Perswijn
Nieuws

Eerste Michelingids voor San Francisco

Na New york heeft Michelin nu ook een rode gids uitgebracht voor San Francisco, de Bay Area en Wine Country. In het food crazy San Francisco, een van ‘s wereld meest verwende steden op het gebied van gastronomie, is er met de nodige teleurstelling op gereageerd. De sterren zijn lang niet overal terecht gekomen waar men ze verwacht had.
Slechts één restaurant binnen het beschreven gebied kreeg drie sterren. Dat was, wel geheel naar verwachting, The French Laundry in Yountville, Napa. Chef Thomas Keller treedt hiermee een beetje in de voetsporen van collega Alain Ducasse.
Eerste Michelingids voor San Francisco en omgeving

Na New york heeft Michelin nu ook een rode gids uitgebracht voor San Francisco, de Bay Area en Wine Country. In het food crazy San Francisco, een van ‘s wereld meest verwende steden op het gebied van gastronomie, is er met de nodige teleurstelling op gereageerd. De sterren zijn lang niet overal terecht gekomen waar men ze verwacht had.
Slechts één restaurant binnen het beschreven gebied kreeg drie sterren. Dat was, wel geheel naar verwachting, The French Laundry in Yountville, Napa. Chef Thomas Keller treedt hiermee een beetje in de voetsporen van collega Alain Ducasse. Keller verdiende in november vorig jaar al drie sterren voor zijn Per Se in New York. Flying chef Ducasse heeft in totaal zelfs driemaal drie sterren, in Parijs, Monaco en New York. Vier restaurants, Aqua en Michael Mina in San Francisco, Manresa in Los Gatos en Cyrus in Healdsburg, Sonoma, kregen twee sterren. Nog eens 23 kregen er een. In totaal zijn voor de gids ruim 1000 (!) restaurants geïnspecteerd door drie Amerikaanse en twee Europese inspecteurs, The French Laundry zelfs acht keer! 
Een kritiekpunt – eerder ook al gehoord in New York – is dat de Franse gids wellicht teveel waarde hecht aan ‘formal dining’ en een Europese keuken, kortom, veel te ‘francocentrisch’ is. San Francisco staat juist bekend om zijn informele sfeer en grote aanbod aan ‘etnische’ keukens. Slechts twee van de 28 restaurants met een ster zijn Aziatisch, net als in New York.
De eerste uitgave van de Michelingids voor San Francisco vermeldt 356 restaurants en 60 hotels. Onderstaand alle restaurants met een ster op rijtje:


***
The French Laundry (Yountville)

**
Aqua (San Francisco)
Michael Mina (San Francisco)
Cyrus (Healdsburg)
Manresa (Los Gatos)
 
*
Acquerello (San Francisco)
Boulevard (San Francisco)
Bushi-Tei (San Francisco)
Fifth Floor (San Francisco)
Fleur de Lys (San Francisco)
Gary Danko (San Francisco)
La Folie (San Francisco)
Masa (San Francisco)
Quince (San Francisco)
Range (San Francisco)
Rubicon (San Francisco)
Ritz-Carlton Dining Room (San Francisco)
Chez Panisse (Berkeley)
Sushi-Ran (Sausalito)
Chez TJ (Mountain View)
Auberge du Soleil (Rutherford)
Bistro Jeanty (Yountville)
Bouchon (Yountville)
La Toque (Rutherford)
Terra (St. Helena)
Dry Creek Kitchen (Healdsburg)
Farmhouse Inn & Restaurant (Forestville)
K & L Bistro (Sebastopol)

Reageer op dit item