Jacob's Creek Options Game - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Jacob’s Creek Options Game

Na de zeer succesvolle regionale en nationale Options Games in Australië, Nieuw-Zeeland, Engeland en Californië zal nu ook in Nederland deze wijnproefwedstrijd gehouden worden. Zowel de voorronde als de finale vinden plaats tijdens Ontdek de Nieuwe Wereld op 22 mei a.s. in het Mariënhof te Amersfoort. In de voorronde worden drie poulewedstrijden in groepen van tien teams gespeeld. De tijden daarvan zijn: 11.00, 12.30 en 14.00 uur. De finale is om 15.30 uur.
Mede dankzij hoofdsponsor Jacob’s Creek en wijnmagazine Perswijn staat deelname open voor iedereen, van professional tot liefhebber.

Wat is de Jacob’s Creek Options Game?
Dat is een nieuwe competitie waar teams van vier spelers aan mee doen.
" Er worden tijdens Ontdek de Nieuwe Wereld drie poulewedstrijden in groepen van 10 teams gespeeld en wel om 11.00, 12.30 en 14.00 uur.
" Elke poule van 10 teams krijgt daar acht wijnen (viermaal wit en viermaal rood) te proeven.
" Nadat alle teams dezelfde wijn ingeschonken hebben gekregen, overleggen de teamleden onderling wat er in het glas zit.
" Na twee minuten stelt de quizmaster alle teams een eerste vraag en geeft hen twee of drie opties. Elk team kiest een optie. Vier van de vijf vragen zijn teamvragen en mag er onderling overleg plaatsvinden. Door de speciale opzet hebben alle teams ook na foute beantwoording voor de volgende vraag weer evenveel kans!
" De vijfde en laatste vraag is een individuele vraag. De jury houdt tijdens de beantwoording de stand bij. Goede antwoorden leveren vier punten op voor het team (teamvraag), of één punt per teamspeler (individuele vraag). De perfecte score na acht wijnen is 160 punten.
" De beste tien teams van de voorronde gaan door naar de finale. De score is dus doorslaggevend; men kan zesde worden in de voorronde maar op basis van de score toch doorgaan naar de finale.

Wat moet ik doen om mee te spelen?
Inschrijving staat open voor zowel wijnprofessionals, sommeliers als liefhebbers en voor teams van vier personen. De kosten bedragen slechts €80 per team. Inschrijving vindt hieronder plaats. Geef daarbij een voorkeur aan van datum en tijd voor de voorronde:

AANMELDEN voor de Teamwedstrijd, de Jacob’s Creek Option game:

€80 over te maken voor 1 mei 2005 op rekening 118422 t.n.v. Uitgeverij de Wijnpers te Amsterdam.

VOORKEUR AANGEVEN :
voorronde 1: 11.00 uur
voorronde 2: 12.30 uur
voorronde 3: 14.00 uur
Finale 15.30 uur
Per Team van 4 voor EUR 80.
U krijgt uw bevestiging met aanvangstijd met E-mail toegezonden.

Naam teamleider :

Emailadres :

Naam deelnemer 2 :

Naam deelnemer 3 :

Naam deelnemer 4 :

De Individuele Options Game
Individuele Options Game
Los van de Jacob’s Creek Option Game staat de Individuele Options Game. Hiervoor dienen deelnemers zich voor het buffet in te schrijven. Deelname aan de Individuele Options Game is bij het buffetdiner inbegrepen en is facultatief. Kosten inclusief de Individuele Options Game en wijnen tijdens het diner bedragen €40. Ook hier zijn mooie prijzen te winnen. Opgeven voor het buffet/individuele wedstrijd: www.wijnpers.nl/ontdek

Reageer op dit item